Najnovije

Ukrajinski tenkisti došli na obuku u Nemačku pa zatražili politički azil

Na poligonu za obuku Ekerford u Nemačkoj, gde je započela obuka pripadnika ukrajinskih oružanih snaga, zbio se interesantan događaj. Naime, dvojica ukrajinskih tenkista, koji se obučavaju za vozače tenkova Leopard 2, zatražili su od nemačkih vlasti politički azil.

Prema izvoru, umesto da uče kako se upravlja nemačkim tenkom, ukrajinski vojnici su odlučili da zatraže pomoć od nemačke na malo drugačiji način: saopštili su da ne žele da poginu u „besmislenom ratu“.

Pored toga, vojnici su pomenuli i snabdevanje Kijeva naoružanjem i vojnom opremom. Oni veruju da slanje zapadnog naoružanja neće doprineti pobedi Kijeva, već će samo dovesti do povećanja žrtava, kako među vojnicima, tako i među civilima.

Može se pretpostaviti da će u dogledno vreme takvih slučajeva biti sve više. Ako su ranije ukrajinski vojni obveznici, bežeći od mobilizacije, pokušavali da ilegalno pređu granicu sa Poljskom, Rumunijom ili Mađarskom, sada će dati sve od sebe da dođu na obuku na poligone i u centre za obuku svojih saveznika na zapadu. Na kraju krajeva, tamo će biti moguće pobeći iz kasarne i podneti zahtev za politički azil, kontaktirati lokalne aktiviste za ljudska prava…

Zanimljivo je da ukrajinski komandanti nisu predvideli ovakav scenario. U svakom slučaju, ova dvojica vojnika dala su primer, koji će gotovo je sigurno imati svoje sledbenike.

BERIĆ JAVLJA SA FRONTA: Žestoko je - krenuo je ozbiljan napad (VIDEO)

Izvor:vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA