Najnovije

OBRADOVIĆ: Vučić priča o svemu sem o tekstu antiustavnog sporazuma koji je prihvatio

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Piše: Boško Obradović

Sve što je predsednik Republike sinoć govorio u intervjuu na RTS1 je istina koliko je istina da sam 2001. godine, kao apsolvent Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, pustio Kurtija iz zatvora. Kada je predsednik SNS spreman da tako otvoreno i brutalno govori neistine o svojim političkim protivnicima, optužujući ih za ono sa čim nemaju apsolutno nikakve veze, onda tek možemo zamisliti na šta je sve spreman kada je u pitanju očuvanje vlasti po svaku cenu.

Imali smo sinoć priliku da od Predsednika čujemo o svemu i svačemu sem o glavnoj temi zbog koje je gostovao na javnom medijskom servisu, a to je sadržaj francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Kosovo koji je preksinoć, prema svedočenju zvaničnika EU koji su ga i javno objavili, prihvatio u Briselu. Vučić niti jednog trenutka nije demantovao Borelja da je tačno taj i takav tekst sporazuma prihvatio i da je ostalo samo da se radi na njegovoj primeni u narednim nedeljama.

Takođe, Vučić je propustio da odgovori na zahtev za ostavkom na funkciju predsednika Republike koju su zatražile četiri parlamentarne političke stranke državotvorne opozicije, iz čega se može zaključiti da ga ta tema najviše boli.

Podsećam javnost da SNS nikada na izborima nije kandidovala ovaj sporazum, da on nije bio tema skupštinskog zasedanja, da je suprotan predsedničkoj zakletvi i Ustavu Srbije, da ne pominje Rezoluciju 12 44 SB UN koja KiM tretira kao sastavni deo Srbije i direktno priznaje nezavisnost Kosova u nekoliko članova (1, 2, 4, 5).

Zato je jedino pošteno i demokratski da Aleksandar Vučić zajedno sa Vladom Srbije podnese ostavku i da idemo na vanredne predsedničke i parlamentarne izbore na kojima onda SNS može da kandiduje svoju novu politiku priznanja lažne države Kosovo, pa da vidimo šta o tome misle građani.

U suprotnom, sledi veliko nacionalno okupljanje koje će sprečiti vlast da potpiše jedan ovakav kapitulantski dokument, dok onog koji ga je već prihvatio uskoro čeka krivična prijava za više krivičnih dela: priznavanje kapitulacije ili okupacije, ugrožavanje teritorijalne celine i pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA