Najnovije

BITKA ZA BAHMUT: Rusi zatvaraju zapadnu stranu grada - ogromni gubici Ukrajinaca (MAPA)

Severno od Artemovskog (Hromovo), jurišni odredi PMC „Vagner“ stigli su do zapadne periferije Bahmuta i približili se jedinom preostalom putu ka gradu. Borbe se vode severno od Artemovskog na brdima, javlja Telegram kanal Ribar.

Pored toga, ukrajinske formacije javljaju da su se „vagnerovci“ približili autoputu Časov Jar – Artemovsk. Ruske jedinice su se ukopale na pola kilometra od puta.

Na severu Bahmuta vode se borbe u oblasti Iljinovke. Takođe, borci PMC „Vagner“ stigli su do kvartova pored „Artjomovskog kombinata za preradu obojenih metala“.

Zapadno od vinarije šampanjca, jurišne jedinice PMC postrojile su se na liniji fronta duž ulice Ščedraja, napredujući ka autodromu blizu obala reke Bahmutke. Na jugu Zabahmutovke, „vagnerovci“ su se učvrstili u ulici Borisa Grinčenka.

Na jugu grada nastavlja se juriš na položaje Oružanih snaga Ukrajine u rejonima Budenovka i Sobačevka. Vagnerovci su uspeli da napreduju istočno od nekadašnje 2572. artiljerijske baze i priđu teritoriji škole broj 2 i rejonu Aviona . Tamo se vode žestoke borbe i do sada nije bilo moguće probiti odbranu Oružanih snaga Ukrajine.

Na jugozapadu Bahmuta nastavljaju se pozicione borbe u blizini autoputa Bahmut-Konstantinovka, kao i na jugozapadnoj periferiji Krasnoje. Oružane snage Ukrajine koriste topovsku i raketnu artiljeriju sa Stupočka i Bogdanovke da zaustave  napredovanje ruskih jedinica.

“116. brigada Oružanih snaga Ukrajine povučena je iz zone borbenih dejstava kod Bahmuta i upućena na 239. kombinovani poligon u Novomoskovsku u Dnjepropetrovskoj oblasti zbog ogromnih gubitaka. Tri bataljona su praktično uništena , a u jednoj od četa koja broji 70 ljudi ostalo je živo šest”, navodi kanal Ribar.

SPREMA SE BITKA ZA KUPJANSK: Ukrajinci nasilno odvode civile iz grada, vojska zauzima kuće

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA