Najnovije

MASOVNI JURIŠ VAGNERA: Ukrajinci gube položaje u gradu (MAPA)

Privatna vojna kompanija „Vagner“ sprovodi masovni juriš na Bahmut (Artjomovsk), Oružane snage Ukrajine gube položaje u gradu i regionu.

Vagnerova grupa (Foto: printskrin)

Uprkos prebacivanju pojačanja od strane ukrajinske vojske, ruske jurišne trupe nastavljaju da ih potiskuju, prenosi Ruskaja Vesna.

Ukrajinski vojni analitičari nastavljaju da govore o najtežoj situaciji Oružanih snaga Ukrajine na Bahmutskom sektoru fronta.

„Opšta situacija: veoma teška. Nije postalo bolje.

Sever – „Vagner” je sebi postavio cilj da po svaku cenu zauzme Bogdanovku i Hromovo.

I to se snažno oseća poslednjih dana: jurišna dejstva su veoma masovna, broj ispaljenih artiljerijskih granata je takođe visok.

Ovi napadi i dalje funkcionišu. Rusi polako napreduju i Oružane snage Ukrajine ih ne mogu zaustaviti'’, navodi se u jednom od izveštaja.

„Severno od Bahmuta, PVK Vagner pritiska u pravcu Bogdanovke i Hromova iz nekoliko pravaca. Položaji se pomeraju sa jedne strane na drugu nekoliko puta dnevno.

Poteškoće su zbog nadmoći ruske vojske u artiljeriji. Borbe se nastavljaju“, opisuje situaciju još jedan ukrajinski vojni analitičar.

Nastavljaju se teške borbe u naseljima Kvadrati, Samoljot i Vodokanal. Uveče su ruske trupe pojačale intenzitet artiljerijskih i vazdušnih udara. Aktivne borbe se vode ulicama Korsunskog, Ivana Ivkina, Geologa i Grigorija Skovorode.

Linija Razdolovka-Vasjukovka-Vesjoloje - nadolazeće i pozicione borbe se nastavljaju. Takođe, teške borbe ne jenjavaju na jugozapadnoj periferiji Bahmuta.

U oblasti Ivanovskog sada je najteža situacija u celom Bahmutskom pravcu. „Vagner” je odlučio da hitno „zatvori pitanja” sa životnom sredinom grada.

U oblasti Sobačevke postoje minimalne promene u sivoj zoni sa obe strane. Pozicione ulične borbe ne prestaju'’, izveštavaju ukrajinski izvori.

Ilustracija: Ruskaja Vesna

Uništenje tenka samo jednom ručnom bombom pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA