Najnovije

PRIGOŽINOV PLAN U 12 TAČAKA: Rusija ide na Kijev, Odesu, Harkov, neefikasne komandante na sud

Osnivač Vagnerove grupe Jevgenij Prigožin je izneo plan za pobedu ruskih snaga u Ukrajini u 12 tačaka.

Jevgenij Prigožin (Foto: RIA Novosti)

Predlog Jevgenija Prigožina prenosimo integralno:

„Sastavio sam veoma jednostavan i razumljiv plan za pobedu Rusije u ovom ratu. Molim svakog građanina Rusije da ga prouči i podrži. Sastoji se od 12 tačaka:
1. Odmah zaustaviti isporuku gasa i bilo kakvih resursa onim zemljama koje snabdevaju kijevski režim vojnom opremom.

2. Zašto nije uništen generalštab Oružanih snaga Ukrajine, zgrada Glavne obaveštajne uprave i Službe bezbednosti Ukrajine u Kijevu, ako ove strukture zvanično vrše terorističke napade u Ruskoj Federaciji? Uništiti!

3. Jasno i jasno definisati granice specijalne vojne operacije. Naši vojnici ne znaju za šta se bore. Harkov, Odesa, Nikolajev, možete li odgovoriti na ovo pitanje jednom za svagda? Ovo je naša istorijska zemlja i mi ćemo je osloboditi. To je to, tačka, bez iluzija i „dogovora“.

4. Zašto su u Ukrajini još netaknuti železnički mostovi kojima vojni vozovi saobraćaju u Donbas? Ovaj zadatak je završen raketnim napadom za nekoliko sati.

5. Odmah započeti neprijateljstva kod Kijeva. Zelenski daje naređenja za bombardovanje Donjecka, Belgoroda, Brjanske oblasti. Nema potrebe da se uništava Kijev, ali front kod ukrajinske prestonice će brzo ohladiti usijane glave koje sanjaju da bombarduju Krim i druge regione Rusije.

6. Naterati oligarhe da rade za državu i za Pobedu! Oduzmite njihovu imovinu onima koji žive u inostranstvu iu luksuznim vilama milijardera i usmerite ih u vojne potrebe. Ovo bi trebalo da postane prioritet države. Sve za front, sve za Pobedu!

7. Neefikasne komandante i vođe vojske ne treba samo smeniti, već ih treba izvesti pred lice pravde! Ovo će podići moral svim borcima kada vide da je pravda stvarna.

8. Svaki komandant vojske, pa i čete, pa i divizije, pa i voda, mora redovno da dolazi na prvu liniju fronta. Prvo, samo tako će shvatiti kako se bore i kako žive njegovi borci. I drugo, jedino se tako može pravilno planirati vođenje operacija: ne iz toplog štaba, već na licu mesta!

9. Bez pregovora sa Kijevom – možete sesti za sto samo sa stvarnim vlasnicima Ukrajine, odnosno sa Britanijom i SAD. A onda je moguće razgovarati samo o uslovima njihovog izlaska iz Ukrajine i ni o čemu drugom.

10. Imamo mobilizacioni resurs od 31 milion! Od njih je potrebno izabrati 500 hiljada najmotivisanijih građana, isključivo dobrovoljaca i opremiti ih do najvišeg nivoa i oni će pomesti sve što im se nađe na putu. Imamo najbogatiju zemlju. Pogledajte uspehe PVK Vagner sa ne više od 30-40 hiljada ljudi.

11. Staviti državu na „vojne noge“. Po ovom pitanju ne bi trebalo biti iluzija. Sve mora da radi za Pobedu. Uvesti ratni porez – za sve čija su primanja iznad egzistencijalnog minimuma. Ko ne želi da se bori - neka pomogne rubljom.

12. Tokom Drugog svetskog rata borila su se dva rođaka i jedan usvojenik Staljina. Dok se to kod nas ne desi, narod neće u potpunosti verovati da je celo rukovodstvo zemlje zainteresovano za Pobedu.

Pobeda će biti naša.

Neuspešan beg iz Bahmuta pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA