Najnovije

Dulić, Drobnjak i Janjić pravosnažno oslobođeni optužbe za zloupotrebu službenog položaja

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine Olivera Dulića, njegovog zamenika Nebojšu Janjića i direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka od optužbe da su zlouptrebili svoje službene položaje.

Sud (Foto: Pixabay)

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu odbilo je kao neosnovanu žalbu tužioca za organizovani kriminal i potvrdilo prvostepenu presudu, objavljeno je na sajtu tog suda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno zaključio da tokom postupka nije dokazano da su okrivljeni izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, već da je utvrđeno da su kao službena lica, preduzimali radnje za koje su bili ovlašćeni, kao i da su u postupku izdavanja i donošenja upravnih akata postupali u skladu sa pravilima službe.

Primenom načela "in dubio pro reo" (u slučaju sumnje presuditi u korist okrivljenog), sud je pravilno oslobodio okrivljene od optužbe da su izvršili krivično delo koje im je optužnicom stavljeno na teret. 

Specijalni sud je u decembru 2021. godine izrekao drugu prvostepenu presudu, pošto je prva kojom su bili osuđeni ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi zbog propusta u toku prvog suđenja. Nakon ponovljenog suđenja sud je zaključio da nije dokazana njihova krivica. 

Oliver Dulić, Nebojša Janjić i Zoran Drobnjak su bili optuženi da su od jula 2009. godine do jula 2012. godine, iskorišćavanjem i prekoračenjem svojih službenih položaja u postupku odlučivanja povodom zahteva za izdavanje saobraćajno tehničkih uslova, lokacijskih dozvola, saglasnosti za građevinske dozvole investitoru "Nuba invest“ d.o.o. sa sedištem u Beogradu omogućili izgradnju linijskog infrastrukturnog objekta – telekomunikacione mreže.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA