Najnovije

PRIGOŽIN IZDAO NAREĐENJE: Momci, napred, izimamo Avdejevku, Ugljedar, neuništivim masama na Kijev

Osnivač Vagnerove grupe Jevgenij Prigožin demantovao je izveštaje koji su se pojavili na internetu da su borci njegove formacije zamalo zauzeli Bahmut (Artjomovsk) i da su već spremni da uguraju ukrajinsku vojsku u „kotao“.

Jevgenij Prigožin (Foto: Telegram)

Prema njegovim rečima, „muzičari” još nisu uspostavili kontrolu nad najvažnijom raskrsnikom u gradu, ali su blizu toga. Čak i ako Vagnerova grupa dostigne cilj, Oružane snage Ukrajine neće biti u „kleštima“, objasnio je Prigožin.

„Zato što sa zapada, od Ivanovskog, ostaju putevi. Oni su loši, teški su, mi ih probijamo, ali neprijatelj svaki dan baca rezerve. Kao što sam već rekao, taj neko negde nekako koči dolazak rezervista, tamo nema nikog osim nas. Sve su to samo seksualne fantazije koje se šire na internetu da nam je neko drugi pomogao u nečemu“, navodi pres služba Prigožinove kompanije '’Konkord'’.

Osnivač Vagnerove grupe je naglasio da, najverovatnije, mediji pokušavaju da izravnaju informativno polje pred majske praznike. Međutim, kako je istakao Prigožin, za to „neko drugi mora da se malo potrudi negde drugde“.

„Momci, samo napred, uzimamo Avdejevku, Ugljedar, pokažite podvige i krenite u neuništivim masama na Kijev. Ja sam taj koji sedi tamo i postavlja sto za rusku salatu u u svojim prljavim kabinetima“, rekao je on.

O ukrajinskoj kontraofanzivi pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA