Najnovije

ODLETELO U VAZUH 200 TONA UKRAJINSKE MUNICIJE: Rusko MO objavilo značajan uspeh na frontu

Ministarstvo odbrane saopštilo da je uništen ešalon sa 200 tona municije Oružanih snaga Ukrajine kod Kramatorska

Foto: Printskrin

Ruske trupe su kod Kramatorska uništile železnički ešalon sa municijom za ukrajinsku vojsku, proizilazi iz izveštaja Ministarstva odbrane.

„Kao rezultat udara na ešalon na železničkoj stanici u blizini naselja Kramatorsk u Donjeckoj Narodnoj Republici , uništeno je do 200 tona municije Oružanih snaga Ukrajine “, saopštio je vojni resor.

Pored toga, u rejonu Belogorovke (LNR), ruske trupe su pogodile komandno mesto 81. aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Ministarstvo odbrane je takođe govorilo o neprijateljstvima na različitim sektorima fronta.

Kjupansk

Jedinice Zapadne grupe snaga nanele su poraz jedinicama Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Sinkovke, Kislovke, Kamenke , Masjutovke ( Harkovska oblast ) i Novoselovskog (LNR), a obustavile su i dejstva dve ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe. . Neprijatelj je tokom dana na ovom pravcu izgubio oko 85 ljudi, dva borbena oklopna vozila i tri vozila.

Krasnolimanski pravac

Grupacija „Centar“ izvela je udare u oblastima Makejevke i Červonaja Dibrova (LNR), kao i u mestu Serebrjanski. Tu je likvidirano oko 65 ukrajinskih vojnika, oklopno vozilo, tri automobila i dve haubice D-20 i D-30.

Donjeck

Jurišni odredi uspostavili su kontrolu nad četiri mesta u zapadnom delu Artjemovska . Vazdušno-desantne jedinice prikovale su neprijatelja na severnoj i južnoj periferiji grada. 

U raketnom napadu na punktove privremenog razmeštaja 24. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i odreda snaga za specijalne operacije u Konstantinovki poginulo je više od dve stotine ukrajinskih vojnika, a oko 280 je povređeno. Za samo jedan dan ukrajinske trupe su na ovom pravcu izgubile preko 480 ljudi, 12 oklopnih vozila, 30 vozila, haubicu D-20 i samohodne topove Gvozdika.

Pravci južno-Donjeck, Zaporožje i Herson

Grupacija „Vostok“ je porazila jedinice Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Ugledara i Vladimirovke. Tu su gubici neprijatelja iznosili oko 30 vojnika, oklopno vozilo, dva vozila i haubice Msta-B i D-30. Na hersonskom pravcu artiljeri su uništili više od deset boraca Oružanih snaga Ukrajine, jedan automobil i haubicu Msta-B.

Za samo dan, operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija pogodile su 82 artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine, ljudstvo i tehniku u 115 okruga. Snage PVO oborile su četiri bespilotne letelice i presrele sedam granata HIMARS i Uragan MLRS.

Veliki Vagnerov plen pogledajte OVDE.

Izvor: ria.ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA