Najnovije

Ukrajinci više ne mogu da skrivaju istinu: Naša vojska trpi strašne gubitke

Ambasador Ukrajine u Velikoj Britaniji Vadim Pristajko rekao je da Kijev trenutno ne otkriva podatke o gubicima Oružanih snaga Ukrajine, ali kad bude, to će biti "užasan broj".

"Naša politika od samog početka je bila da ne razgovaramo o gubicima. Kada se rat završi, priznaćemo ih. Mislim da će to biti užasan broj", rekao je Pristajko u intervju za "Dejli ekspres".

Prema njegovim rečima, Kijev je spreman da nastavi sukob "do poslednjeg Ukrajinca". Komentarišući izveštaje o pripremi za ofanzivu brigada ukrajinske vojske sa ukupnim brojem od 40 hiljada vojnika, on je rekao da je Kijev mobilisao "milion ljudi".

Podsetimo, Pristajko je u martu rekao da su britanske vlasti odlučile da Ukrajini isporuče dvostruko više tenkova "čelendžer 2" nego što je ranije obećano. Osim toga, kako je naveo, ukrajinska strana će dobiti više samohodnih artiljerijskih nosača AS-90, kao i povećanje broja vojnika koji će se obučavati u Velikoj Britaniji.

Međutim, kasnije su u kabinetu britanskog premijera ove izjave opovrgnute.

Ukrajinski diplomata i ranije je izjavio da je Ukrajina izgubila ogroman broj vojnika od početka sukoba sa Rusijom i dodao da i dalje nastavlja da ih gubi "na sve strane".

"Gubimo ljude svuda. Ne saopštavamo javno koliko je poginulo vojnika ili civila, ali možete zamisliti koliko su to velike brojke – one su teško shvatljive. A gradovi, neki od njih su potpuno uništeni", izjavio je aktuelni ambasador u Londonu, inače bivši Ministar spoljnih poslova Ukrajine.

Svega nekoliko sati nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin ponudio privremeni prekid vatre u zoni specijalne vojne operacije, Pristajko je rekao da Zapad treba da bude oprezan i ignoriše slične izjave koji stižu iz Moskve.

Jezivi snimci "puta smrti" kod Bahmuta: Ruska artiljerija spaljuje pokušaje slanja pojačanja (VIDEO)

Izvor: rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA