Najnovije

KIJEV TVRDI DA SU OBORILI ŠEST ''KINŽALA'': Oglasio se Kremlj

Komanda ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva je izjavila da je ukrajinska vojska 16. maja u ranim jutarnjim satima, tokom koncentrisanog ruskog napada na ukrajinske vojne objekte, uspela da obori šest hipersoničnih projektila Kinžal.

MiG-31 i Kinžal (Foto: RIA Novosti)

Jedinstvene karakteristike hipersoničnih raketa Kinžal potvrdili su stručnjaci, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući navode ukrajinske vojske, prenosi TASS.

„Zaista, predsednik Putin je više puta rekao, a komentarišući noćne napade na vojnu infrastrukturu Ukrajine, rusko Ministarstvo odbrane je zauzvrat izjavilo da je „Kinžal“ pogodio američki protivvazdušni raketni sistem „Patriot“, koji je bio u Kijevu.

Portparol Pentagona Patrik Rajder rekao je 10. maja da su Oružane snage Ukrajine prvi put oborile rusku hipersoničnu raketu „Kinžal“ iz protivvazdušnog raketnog sistema „Patriot“ prebačenog u Kijev.

Ministarstvo odbrane Rusije je, procenjujući mogućnost presretanja Kinžala, izjavilo da je to nemoguće, jer je brzina leta Kinžala premašila maksimalne borbene režime zapadnih PVO sistema koji su isporučeni Kijevu. Ruski stručnjaci su više puta potvrdili da je ovaj tip oružja, rakete Kinžal, ima potpuno jedinstvene taktičko-tehničke karakteristike“, rekao je Peskov u odgovoru na ovo.

Snimke najmasovnijeg napada na Kijev pogledajte OVDE,

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA