Најновије

КИЈЕВ ТВРДИ ДА СУ ОБОРИЛИ ШЕСТ ''КИНЖАЛА'': Огласио се Кремљ

Команда украјинског ратног ваздухопловства је изјавила да је украјинска војска 16. маја у раним јутарњим сатима, током концентрисаног руског напада на украјинске војне објекте, успела да обори шест хиперсоничних пројектила Кинжал.

МиГ-31 и Кинжал (Фото: РИА Новости)

Јединствене карактеристике хиперсоничних ракета Кинжал потврдили су стручњаци, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков коментаришући наводе украјинске војске, преноси ТАСС.

„Заиста, председник Путин је више пута рекао, а коментаришући ноћне нападе на војну инфраструктуру Украјине, руско Министарство одбране је заузврат изјавило да је „Кинжал“ погодио амерички противваздушни ракетни систем „Патриот“, који је био у Кијеву.

Портпарол Пентагона Патрик Рајдер рекао је 10. маја да су Оружане снаге Украјине први пут обориле руску хиперсоничну ракету „Кинжал“ из противваздушног ракетног система „Патриот“ пребаченог у Кијев.

Министарство одбране Русије је, процењујући могућност пресретања Кинжала, изјавило да је то немогуће, јер је брзина лета Кинжала премашила максималне борбене режиме западних ПВО система који су испоручени Кијеву. Руски стручњаци су више пута потврдили да је овај тип оружја, ракете Кинжал, има потпуно јединствене тактичко-техничке карактеристике“, рекао је Песков у одговору на ово.

Снимке најмасовнијег напада на Кијев погледајте ОВДЕ,

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА