Najnovije

Drugi dan protesta poljoprivrednika širom Srbije, mehanizacijom blokiraju puteve

Poljoprivrednici drugi dan zaredom u više gradova Vojvodine i centralne Srbije mehanizacijom blokiraju puteve. Kažu da će na protestu biti do ispunjenja zahteva. Reporteri N1 prenose da su u toku blokade u Požarevcu i Bogatiću. Kraljevo i dalje "zabranjeni grad", policija i dalje ne dozvoljava poljoprivrednicima da se pomere dalje ka centru sa kružnog toka na Ibarskoj magistrali.

Poljoprivrednici iz Novog Sada organizovali protestnu vožnju do Banovine, za popodne planirana blokada.

Odluka da se izađe na proteste usledila je nakon što je sedam udruženja iz različitih krajeva Srbije nije uspelo da postigne dogovor sa premijerkom Anom Brnabić, a potom odbilo poziv na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Poljoprivrednici traže povećanje subvencija po hektaru obradive površine, da premija za litar mleka umesto 15 bude 20 dinara kao i minimalnu otkupnu cena mleka od 78 dinara po litru plus prihod na dodatnu vrednost (PDV).

Na listi zahteva je i da se na dizel ne obračunavaju akciza i PDV, da se uvede prelevman (zaštitna taksa) na mlečne proizvode koji se uvoze iz Evropske unije i država potpisnica sporazuma CEFTA kao i da se trenutna subvencija po kravi od 30.000 dinara uveća za 10.000 dinara.

Ibarska kod Kraljeva i dalje blokirana, policija ne da traktorima da uđu u grad

Ibarska magistrala kod Kraljeva i dalje je blokirana zbog protesta poljoprivrednika, a policija ne da da se traktorima uđe u grad, javlja reporter N1.

Uskoro će 24 sata kako je blokirana Ibarska magistrala na ulazu u Kraljevo.
Policija je okružila kružni tok i tu od juče u 13 sati ne dozvoljava poljoprivrednicima da idu dalje, navodi reporter N1.

Oni su, naime juče iz Mrčajevaca krenuli sa oko 50 traktora u protestnu vožnju i planirali su da se vrate pošto prođu kriz centar grada. Međutim, na ulazu u grad ih je sačekala policija.

I dalje nema zvaničnog saopštenja zašto je to urađeno, a nezvanično su poljoprivrednicima objašnjavali da je to zato što bi napravili velike gužve i oštetili automobile jer su uzane ulice.

Poljoprivrednici su na kružnom toku ostali čitave noći i najavili su da se neće pomeriti.

Neki su u toku noći morali da napuste blokadu da bi nahranili stoku i pomuzli krave.

U toku noći su im se priključili poljoprivrednici iz okolnih sela.

Kraljevački poljoprivrednik: Mora da se digne kuka i motika da se ovo menja

Raćo Vidojević, poljoprivrednik iz Kraljeva, vidno je bio iznerviran jučerašnjom odlukom policije da blokira ulaz u grad poljoprivrednicima koji su protestovali.

Novinarima se požalio da ne može da opstane u poljoprivredi iako ima „20 i nešto grla“.

„Pa ovo za vreme Hitlera…Moj stric pokojni na tenku je ovde ušao u Kraljevo, a ja ne mogu da uđem danas to je sramota, jad i beda, Sram ih bilo, do kada više da ih trpimo“, poručio je i dodao:

„Ovo mora da se digne kuka i motika, da se ovo menja. A ti Vučiću dobro razmisli ko ti je iza tebe, jer oni ti potkopavaju pod noge, i oni ćete na kraju srušiti, prećiće kod ovih drugih“.

TOTALNI RAT: Zapad nema resursa za istovremenu borbu protiv Rusije i Kine! (VIDEO)

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA