Najnovije

EMIL VLAJKI: Kosovo - najveći koncentracioni logor u Evropi

Sjeverni dio Kosova, postao je ono što je Varšavski geto bio u Drugom svjetskom ratu. Srbi su tamo tretirani kao stoka koju kontrolira NATO – albanska vojna sila. Potpuno su bespomoćni. Srbija im, osim retorički, ni u čemu ne pomaže. NATO trupe i albanska žandarmerija se nad Srbima iživljavaju na najsvirepije moguće načine. Beograd svaki čas prijeti vojnom intervencijom, a s druge strane tvrdi kako ga albanske provokacije neće isprovocirati, jer Srbija ne želi više da ratuje!?

Piše: Emil Vlajki

Jučer, karte su se po tko zna koji put otvorile. Albanski „legalno izabrani“ načelnici općina gdje su Srbi apsolutna većina, htjeli su ući u „svoje“ kancelarije. Srbi su se tome usprotivili . I onda se desilo ono što se desilo. NATO (KFOR) je navalio na Srbe svim oružjima braneći albanske uzurpatore. Navodno, ovi su načelnici legalno izabrani, A NATO, svojom oružanom silom, brani „demokraciju“ od Srba!!! Čovjek ne zna da li bi se smijao ili plakao.

Gledam kako mediji o ovome izvještavaju. Svi prenose događanja, ali nitko ne napada NATO okupatore. Da, ali krivac ipak postoji!. Za vlasti i medije, to je Kurti! Tko je Kurti? Aparatčik u rukama Amerike koja je i izrodila ovo nakazno čedo! Ne smije ni disati bez dozvole Amerikanaca!

Ali ovaj put, tvrdi Drecun (vidjeti moj članak: Koga to Drecun optužuje), krivi su oni koji nisu dozvolili Srbima da izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike (Tko li bi to mogao biti?).

Beogradski analitičar, opozicionar, Anđelković, cinično ide mnogo dalje, Tvrdi, kako su vlasti u Beogradu sve to izmanipulirale po sistemu „Što je gore, to bolje“. Po njemu, Zapad će nakon ovakvih incidenata koji mogu zapaliti čitav Balkan, shvatiti da treba i Srbima nešto dati, pa će prisiliti Albance da prihvate formiranje Zajednice Srpskih Općina, a beogradske vlasti će to shvatiti kao svoju veliku pobjedu nad NATO-om i proglasiti se „spasiocima kosovskih Srba“.

E moj Anđelkoviću! Ako vi i beogradske vlasti mislite da će se to desiti u smislu da će ZSO dobiti bilo kakvu supstancijalnu autonomiju van albanskog „Kosovskog ustava“, a to znači kao da se ZSO nije ni formirala, onda ste teške naive. To se nikada neće desiti!!!
Nego da vam kažem što će se desiti. Bit će isto kao u Varšavskom getu. Ako se deklarativna miroljubiva politika Srbije nastavi, narodu na Kosovu će u jednom trenutku pući film, pošto ga, osim izjavama, nitko stvarno ne pomaže, i dići će ustanak protiv okupatora, ili će se kolektivno iseliti. TERTIUS NON DATUR EST  – NEMA TREĆEG RJESENJA. SRBI SU PREPONOSAN NAROD DA BI ŽIVJELI U ROPSTVU.
Prva mi je opcija ipak vjerodostojnija. Ako se dignu na ustanak, nastradat će kao i Jevreji u Varšavskom getu kada su se digli protiv nacista.

Pristajanje na ovakav scenarij, bez da se pomogne svom narodu, se naziva „evropski put“. To je put nasilja, beščašća, gubitka identiteta i teritorijalnog integriteta. Pored bombardiranja, demoniziranja, ucjena i okupacije njihovih teritorija, što još Srbima treba da se desi pa da progledaju i da kažu DOSTA!

I završio bih jučerašnjom izjavom Novaka Đokovića koji je spreman da žrtvuje karijeru radi Kosova.

- Nisam političar i nemam nameru da ulazim u debate političke. Jako me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi koji su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo, osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiju. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška.

- Ne znam šta će biti, znam da je bilo primedbi od strane internacionalnih novinara, da li će me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto. Protiv ratova sam i bilo kojeg konflikta, to sam uvek iskazivao u javnosti.
Ova situacija sa Kosovom je presedan po povelji UN i svih prava, jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri se nalaze tamo... Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina.

Više tekstova Emila Vlajkija pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA