Najnovije

SUROVIKIN DOBIO NOVU DUŽNOST: Spas za Vagnerovu grupu i operaciju u Bahmutu

Osnivač Vagnerove grupe Jevgenij Prigožin upravo je saopštio da mu je obećano da će se obezbediti nedostajuće oružje i municija njegovoj jedinici, a general-major Sergej Surovikin je određen za komandanta za interakciju sa Ministarstvom odbrane.

Sergej Surovikin (Foto: RIA Novosti)

„Danas smo prvi put za sve ovo vreme dobili borbenu naredbu u kojoj je, ako uklonimo tajne podatke, suština sledeća: obećavaju da će nam dati municiju i oružje onoliko koliko nam je potrebno da nastavimo dalje akcije. Kunu se da će sve biti na boku sređeno, što je neophodno da nas neprijatelj ne preseče.

Rečeno nam je da u Artjomovsku možemo da delujemo kako nam odgovara, a daju nam Surovikina kao čoveka koji će donositi sve odluke

U okviru akcija PVK Vagner, interakcije sa Ministarstvom odbrane, a ovo je jedina osoba sa zvezdom vojnog generala koja ume da se bori, među onima sa ovom zvezdom je i armijski general.

I još jedan važan detalj, juče sam u našim zatvorenim ćaskanjima posebno postavio pitanje svim mlađim komandantima, koji su odmah skrenuli pažnju borcima, ako neko želi može da ide u druge vojne formacije.

Svi su nedvosmisleno odgovorili ne, i to psovkama, u prirodno karakterističnoj formi za PVK Vagner“, navodi se u saopštenju.

Više o stanju u Bahmutu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA