Najnovije

LEGENDARNI RUSKI FUDBALER STIŽE U SRBIJU: Predvodiće srpskog superligaša

Legendarni ruski reprezentativac, Aleksandr Keržakov, predvodiće subotički Spartak u narednoj sezoni. Vest o pregovorima ruskog trenera sa predstavnicima srpskog kluba, inicijalno objavljena od ruskog Sport ekspresa, potvrđena je i Sport klubu.

Fudbal (Foto: Pixabay)

Prema istim izvorima, posao je već dogovoren i sredinom nedelje biće ozvaničen dolazak bivšeg kapitena Zenita i reprezentacije Rusije u Spartak Ždrepčevu krv.

Razgovori na relaciji Subotica – Dubai, gde živi Aleksandr Keržakov, trajali su poslednjih dana. Intezivirani posle rastanka sa Milanom Milanovićem, tokom vikenda, skoro da su i privedeni kraju. Obe strane, zainteresovane za saradnju, definisale su i osnove ugovora, oročenog do narednog leta, sa mogućnošću produžetka do 2025.

Najavljeno je i značajno jačanje stručnog štaba. Prema očekivanjima, zajedno sa Keržakovom, put Srbije krenuće barem još dvojica trenera iz Rusije.

Legendarni fudbaler, poslednjih godina, aktivan je kao trener. Posle stažiranja u ruskom savezu, gde je vodio mlađe reprezentativne selekcije, sedeo je na klupama drugoligaša Toma i Nižnjeg. Proletos je vodio kiparsku Karmiotisu, klub sa značajnim uticajem ruskog kapitala.

Promocija na subotičkom stadionu očekuje se početkom naredne nedelje. Do tada, biće ozvaničen dolazak legendarnog Aleksandra Keržakova u Spartak Ždrepčevu krv.

Čuveni napadač, posle Zenita u kojem je ostavio najdublji trag, igrao je za Sevilju, moskovski Dinamo i Cirih. Dres reprezentacije Rusije oblačio je 91 put i postigao 30 golova.

Zanmljivo, Spartak je pre šest godina, takođe, imao Rusa na klupi. „Golubove“ je predvodio Andrej Černišov, u mandatu prožetom uspesima. Ruski stručnjak, u prošloj sezoni, sedeo je na klupi novobeogradskog Radničkog.

Rus Keržakov biće drugi stranac na klupama superligaša u narednoj sezoni. Crvena zvezda je ranije ozvaničila dolazak Izraelca Baraka Bahara.

Izvor: Sport klub

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA