Najnovije

KONTRA-UDAR RUSKE ARMIJE: Skoro 400 mrtvih Ukrajinaca - Zaporožje gori na svim pravcima!

RUSIJA - U izveštaju Ministarstva odbrane Ruske Federacije za protekli dan se navodi da su se najaktivnije akcije odvijale na zaporoškom pravcu.
Tenk (Foto: Jutjub)

Tenk (Foto: Jutjub)

Neprijatelj je, sa snagama do tri bataljonske taktičke grupe, ojačane tenkovima i oklopnim vozilima, pod okriljem dimnih zavesa, u nekoliko talasa bezuspešno pokušavao da izvede ofanzivna dejstva u rejonima naselja Novopokrovka, Novodanilovka i Mala Tokmačka.

Kompetentnim i odlučnim akcijama jedinica „Vostok“, vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom, svi neprijateljski napadi su odbijeni. Uništeno je 9 tenkova, 10 borbenih vozila pešadije i do 10 drugih oklopnih vozila u naselju Malaja Tokmačka, Zaporoška oblast.

Više od 200 ukrajinskih boraca, 33 tenka, 30 borbenih vozila pešadije i 35 oklopnih vozila uništeno je samo u toku borbenih dejstava u pravcu Zaporožja za jedan dan.

Na pravcu jug-Donjeck, u rejonu Vremejevskog izbočina, odlučnim dejstvima ruskih jedinica, vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom su tokom dana odbijena 4 neprijateljska napada snagama do oklopnih transportera u rejonima naselja Vremejevski, Novodonetskoe, Rivnopolj (DNR) i Novodarovka, Zaporoška oblast.

Ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine na ovim prostorima za poslednjih 24 sata: 380 ukrajinskih boraca, 35 tenkova, 33 borbena vozila pešadije, uključujući 2 Bredlija, kao i 38 oklopnih vozila, uključujući oklopni transporter Striker, kao i haubica D-20.

Na Donjeckom pravcu, aktivnim dejstvima jedinica grupe trupa „Jug“ odbijeno je 8 neprijateljskih napada u rejonima naselja. naselja Kirovo, Pervomajskoe, Krasnogorovka, Nevelskoje i Mariinka (DNR).

Vazdušni udari naneli su poraz jedinicama 79. i 110. Oružanih snaga Ukrajine, kao i 129. brigade u rejonima naselja Novgorodskoe, Avdeevka i Pobeda (DPR).

Pročitajte OVDE o hitnom sastanku u NATO zbog situacije na Kosovu i Metohiji

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA