Najnovije

RUSKA AVIJACIJA NAPADA U PRAVCU KUPJANSKA: Učestvuju helikopteri i avioni (VIDEO)

U pravcu Kupjanska ruska avijacija je izvela osam napada na ukrajinske trupe, rekao je za RIA Novosti pukovnik Sergej Zibinski, načelnik pres-centra grupe trupa Zapad.

Su-25 (Foto: RIA Novosti)

„Posade jurišnih helikoptera Ka-52 i Mi-28, jurišnih aviona Su-25 izvele su osam napada raketama i bombama na koncentraciju ljudstva, naoružanja i vojne opreme 14. odvojene mehanizovane brigade i 103. posebne odbrambene brigade. precizirao je on.

Prema rečima oficira, u blizini Staroverovke, raketne snage grupe '’Zapad'’ gađale su iz višecevnog raketnog sistema Tornado-S pripadnike 14. posebne mehanizovane brigade, uključujući njeno naoružanje, vojnu i specijalnu opremu.

U zoni odbrane ruske 1. tenkovske armije, artiljerija je pogodila je i uništila diverzantsko-izviđačku grupu 32. posebne mehanizovane brigade, a osujetila je i tri pokušaja rotacije jedinica ukrajinskih oružanih snaga na prvom planu kod naselja Berestovoje i Stelmahovkavka.

Pored toga, u blizini sela Kislovka, ruske trupe su koristile minobacače Sani i tenkove T-72B3 za gađanje po neprijateljskim položajima. Likvidirani su i jedan oklopni transporter i kamion, zaključio je izvor agencije.

O napadu na granicu sa Krimom pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA