Najnovije

DVA AVIONA POLETELA! Jedan ide ka Moskvi u njemu Prigožin?

Prigožin ide u Moskvu?

Privatni avion za koji se veruje da ga koristi šef paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin poleteo je sa vojnog aerodroma u Belorusiji i uputio se ka Moskvi.

Kako je saopštila beloruska organizacija Gajun, poslovni avion je poleteo u 22.40 po lokalnom vremenu i uputio se ka Rusiji.

„Prigožinov avion se zadržao na aerodromu Mačulišči 14 sati i 59 minuta. Tokom letenja iznad Moskovske oblasti, avion je isključio transpondere“, objašnjava se dalje.

Pored Prigožinovog, sa aerodroma je poleteo još jedan poslovni avion pod brojem RA-02878, koji je u Mačulišku stigao iz Sankt Peterburga. Ovaj avion je po poletanju sa beloruskog aerodroma krenuo ka ovom ruskom gradu.

Inače, ranije je saopšteno da je avion sa Prigožinom napustio teritoriju Rusije i uputio se ka glavnom gradu Belorusije.

AMERIKANCI JAVLJAJU: Surovikin je stao iza Vagnera i podržao...

Posle Vagnerove pobune prošlog vikenda, Kremlj i ova paravojna formacija su navodno postigli dogovor koji je podrazumevao da Jevgenij Prigožin napusti teritoriju Rusije i pređe u Belorusiju.

Pojedini mediji su već ranije objavili da je Prigožin viđen u Minsku, tačnije u hotelu na periferiji grada. Ono što je mnoge zanimalo jeste da li je u avionu koji je sinoć poleteo iz Minska bio i sam Prigožin, koji je, bar prema najavama Kremlja, za sada „nepoželjan” na ruskoj teritoriji.

Inače, ista stranica koja je pratila let Prigožinovog aviona objavila je da je Lukašenko navodno već održao sastanak sa Prigožinom na teritoriji Belorusije.

ŽESTOKE BORBE OKO ANTONOVSKOG MOSTA: Rusko vazduhoplovstvo slabo aktivno

„Lukašenko je proveo pet sati u blizini Zaslavskog jezera, a 39 minuta kasnije dva aviona, među kojima i Prigožinov, napustila su područje aerodroma Mačulišči“, navodi se u saopštenju.

Izvor: B92.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA