Najnovije

BITKA ZA OSTRVA U DELTI DNJEPRA: Žestok okršaj kod Antonovskog mosta (MAPA/VIDEO)

Teške borbe se nastavljaju kod Antonovskog mosta: ukrajinska vojska pokušava da odseče ruske desantne snage napadom čamaca kamikaza i stvori mostobran.

Ruska artiljerija (Foto: RIA Novosti)

„Nakon iskrcavanja Oružanih snaga Ukrajine na Antonovski most, važno je razjasniti da se radi o desantu na ostrva, tačnije, na ostrvo Antonovski. Prilažem mapu, ostrva u delti Dnjepra su označena crvenom bojom.

Ostrva su od jeseni u sivoj zoni. Posle poplave odnešena su tajna utvrđenja, položaji, minska polja. tehnički, do leve obale od mesta desanta je 3,8 km“, komentariše situaciju ratni reporter Roman Saponkov.

Kao rezultat toga, napadačka grupa Oružanih snaga Ukrajine, koja je zauzela malo ostrvsko močvarno područje u blizini mosta, nastoji da ojača snagu i proširi mostobran, prebacujući pojačanja brzim čamcima.

Pokrivaju ih haubice i minobacači koji stoje na komandnim kotama na njihovoj obali, pružajući snažnu vatrenu podršku.

Jurišne grupe Vazdušno-desantne vojske Rusije iz dana u dan, uz podršku artiljerije, nastavljaju tešku operaciju istiskivanja ukrajinskih snaga sa kako Oružane snage Ukrajine ne bi mogle da stvore kompletan mostobran.

Ukrajinska vojska je pokušala da potkopa deo mosta uz pomoć čamaca kamikaza napunjenih eksplozivom kako bi presekli jedinu arteriju za prebacivanje ruskih jurišnih i evakuacionih grupa na bojno polje na obali (oko močvarnog područja) .

Haubice i VBR-ovi aktivno pokušavaju da spale neke od vikendica u tom području u kojima se nalazi ukrajinska vojska. Podrška avijacije je i dalje minimalna.

Mapu fronta u Donbasu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA