Najnovije

NOVI SUKOB NA PROSTORU ODKB? Velika pretnja i opasnost

Anglosaksonci žele da raspale nova žarišta napetosti i sukoba na prostoru zemalja Organizacije dogovora za kolektivnu bezbednost (ODKB), izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Zadatak Anglosaksonaca je da stvore uslove za spoljno upravljanje procesima u tim zemljama u skladu sa svojim interesima, uključujući pojavu novih žarišta napetosti i sukoba na prostoru ODKB“, kazao je Patrušev u Minsku na sastanku sa sekretarima Saveta bezbednosti zemalja ODKB sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, prenela je „Ruska gazeta“.

Kako je dodao, Zapad ne odustaje od pokušaja da izvede državni udar u Belorusiji i za to koristi odbegle izdajnike zemlje.

„Otvoreni izdajnici otadžbine, koji su se nastanili u evropskim prestonicama, traže od svojih sponzora novu tranšu za subverzivno delovanje“, rekao je Patrušev.

Takođe je konstatovao da SAD vrše neviđeni pritisak na sve države postsovjetskog prostora.

Glavni cilj je, po rečima Patruševa, da se „unište konstruktivni odnosi između zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, kao i da se spreče integracioni procesi u okviru Zajedinice nezavisnih država, Evroazijskog ekonomskog saveza i ODKB“.

Ukrajina predstavlja pretnju ODKB

Neophodno je izvršiti demilitarizaciju Ukrajine jer ona predstavlja pretnju i Rusiji i zemljama ODKB u celini, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

„Demilitarizacija je neophodna i zbog toga što Ukrajina, puna oružja, predstavlja pretnju Rusiji i ODKB u celini, između ostalog i sa stanovišta razvoja i primene nuklearnog, hemijskog i biološkog oružja“, rekao je Patrušev.

GRMI MEDVEDEV: Jel hoćete hipersonične udare po Evropi?

On je dodao da je cilj specijalne vojne operacije da se „uništi uporište neonacizma koje je naporima Zapada stvoreno kod ruskih granica“.

Patrušev je istakao da je „uz pomoć zapadnih zemalja ukrajinsko rukovodstvo iskoristilo osam godina da pripremi vojnu operaciju protiv stanovnika Donbasa“.

„Svojevremeno su Hitlerovi fašisti sanjali da uništi celokupno rusko stanovništvo, a danas njegovi sledbenici, po zavetima Hitlera, bogohulno pokušavaju da to urade rukama Slovena. Rusija to neće dozvoliti“, naglasio je on.

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA