Najnovije

BERLIN: Nije bilo dogovora sa Prištinom oko proglašenja dve organizacije terorističkim

Posle SAD i EU, nemačka vlada takođe je negirala koordinaciju sa Prištinom oko donošenja odluke da organizacije "Civilna odbrana" i "Severna brigada" proglase terorističkim.

Berlin (Foto: Pixabay)

Iz Ministarstva spoljnih poslova Nemačke je za "Dojče vele" saopšteno da nije bilo dogovora sa nemačkom vladom pre donošenja odluke, ali da je sa tom odlukom upoznato.

"Ove odluke se odnose i na aktuelne procese i istrage na Kosovu, koje ne možemo da komentarišemo", rekao je portparol Ministarstva.

Dodao je da je savezna vlada u bliskom kontaktu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i da podržava napore EU.

Prištinska vlada je u četvrtak proglasila za "teroriste i pretnju ustavnom poretku Kosova" organizacije "Civilnu odbranu, poznatu kao "Građanska zaštita" i Severnu brigadu, poznatu kao "Brigada Sever", a ministar unutrašnjih poslova DŽeljalj Svečlja je izneo tvrdnju da je Priština tu odluku donela u koordinaciji sa međunarodnim partnerima.  

Neki od ambasadora zemalja Kvinte na Kosovu, SAD, Velike Britanije i Francuske, rekli su da za ovu odluku prištinska vlada nije koordinisala sa međunarodnim partnerima i zbog toga su iznenađeni. 

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA