Najnovije

TAJNOVITE IGRE: Direktor CIA tajno u Kijevu, ali gde je tu Vatikan!?

VAŠINGTON - Uticajni list Vašington Post, pozivajući se na svoje neimenovane izvore, piše da je Vilijem Berns, direktor CIA, bio tajno u Kijevu, u poseti ukrajinskim vlastima.
CIA (Foto: Jutjub)

CIA (Foto: Jutjub)

On se, kao što je Pravda već objavila, prema ovim izvorima, sreo sa Volodomirom Zelenskim, ukrajinskim predsednikom, a tom prilikom mu je Zelenski predstavio plan koji uključuje “otpočinjanje mirovnih pregovora sa Moskvom, ali nakon što budu raspoređeni raketni sistemi i artiljerija u blizini Krima”.

Ni Vašington, ni Kijev se zvanično nisu oglašavali povodom pisanja Vašington Posta još uvek, međutim ostaje nejasno šta je bilo sa “mirovnim tajnim pregovorima” koji su najviše obećavali, a to su oni pod okriljem Vatikana.

Podsećamo, papa rimski je u jednom trenutku rekao da ima saznanja da se vrše napori sa ciljem postizanja mira kroz okvir tajnih pregovora, a kasnije je otkriveno da se ti pregovori na nivou Kijev-Moskva vrše upravo pod okriljem Vatikana.

Trenutno, ukoliko zaista CIA preuzima inicijativu, može se zaključiti da “vatikanski uticaj” nije urodio plodom, pa samim tim ovi novi pokušaji još manje ulivaju nadu da je moguće uskoro postići mir.

Pročitajte OVDE više o borbama kod Soledara

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA