Najnovije

Španski političar Gonzalo Martin: Španija ima dva svoja Kosova u Africi, zato razumemo borbu Srba za svoje granice

Gonzalo Martin, potpredsednik španske partije Democracia nacional, kaže da Španija podržava srpski narod u odbrani Kosova i Metohije jer i sama ima svoja dva potencijalna Kosova na teritoriji Afrike.

 

Gonzalo Martin je na konferenciji “Evropski desničari o krizi na Kosovu” rekao da su u toku pokušaji cepanja Španije po “kosovskom scenariju”.

- U Španiji je u toku proces dezintegracije. Žele da rasparčaju Španiju i mi taj proces nazivamo “balkanizacija”. Zato se poistovećujemo sa Srbijom i razumemo šta se desilo u Srbiji.

U Africi imamo dva grada koja pripadaju Španiji više stotina godina. Stanovništvo u tim gradovima je bilo španskog porekla sve do Franka, nakon toga počinju da dolaze marokanski migranti, isto kao što su na Kosovo dolazili Albanci. U Melilji imamo totalnu zamenu španskog stanovništva migrantima i sada migranata ima 90 procenata, u Seuti 70 procenata migrana. Zato mi problem Kosova doživljavamo kao svoj problem i znamo da ćemo u budućnosti morati da se borimo za našu zemlju – rekao je on dodajući da su španski nacionalisti spremni da dođu u pomoć Srbima kada krene oslobađanje Kosova i Metohije.

On je podsetio da je NATO u ugovoru sa Španijom izbacio španske teritorije u Africi i da u slučaju rata Španija bi bila sama.

- U španskom ugovoru sa NATO nije uključena zaštita tih teritorija i Španija će biti sama u njihovj odbrani. SAD čak održava vojne vežne sa Marokom u tom regionu – ukazao je Gonzalo.

- Srbija je jedna od poslednjih slobodnih zemalja u Evropi, ne pripada ni jednom vojnom savezu, borite se za svoju sobodu i svoje granice. Kosovo je Srbija, Katalonija je Španija, Melilja i Seuti su Španija i imamo pravo da se borimo za svoju zemlju – rekao je on na skupu koji je organizovala Srpska desnica.

Na skupu su učestvovali predstavnici desničarskih partija iz Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije, Grčke, Italije i Rumunije.

Ukrajina više nije bitna za SAD, čeka ih glavni protivnik, evo šta će se desiti režimu u Kijevu

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA