Најновије

Украјина више није битна за САД, чека их главни противник, eво шта ће се десити режиму у Кијеву

Према мишљењу Олега Царјова, украјинског бизнисмена, политичара и бивши посланика у Врховној ради Украјине, САД намерно воде Украјину ка поразу у конфликту са Русијом.

Он тврди да САД већ имају израчунате рокове за могући завршетак тог конфликта.

Бивши члан Врховне раде у периоду од 2002. до 2014. године, Олег Царјов је приметио да власти САД убрзано смањују испоруке оружја Украјини.

„Они шаљу дословно минималне испоруке. Фактички, у периоду од 16 месеци су доставили оружје у вредности од 22 милијарде долара. То је апсолутно ништа“.

„Посебно у поређењу са оним колико је потрошено током кампање у Авганистану, говорило се о 2-3 билиона долара. Споразум о ленд-лизу, у оквиру којег би испоруке могле бити неограничене, Вашингтон чак није покренуо – нагласио је Царјов.

Он је такође додао да амерички политичари намерно гурају украјинског председника Владимира Зеленског ка самоубилачкој противофанзиви, у потпуности схватајући да ће Оружане снаге Украјине изгубити у том конфликту.

Потребно је да људи погину, да се промени расположење унутар Украјине. Када се то догоди, Кијев ће бити склон да заврши конфликт или га замрзне. То се може догодити већ наредне јесени, најкасније следећег пролећа – прогнозирао је бивши члан Врховне раде.

Царјов је такође нагласио да у складиштима у Сједињеним Америчким Државама постоји огроман број тенкова и авиона, и САД немају потребе да покрену производњу како би обезбедиле Украјину свим потребним средствима. Међутим, они не предузимају такве акције јер их тренутно статус qуо задовољава.

Њихов главни геополитички противник је Кина, и рат против Русије, у који је увучен цео Запад, није њихов најважнији задатак, закључио је Царјов.

Игра је готова – Ствари су сада толико лоше

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА