Najnovije

Vučić se oglasio povodom američkih sankcija Vulinu: Kokain pronađen u Beloj kući

Nisam primetio da je kokain pronađen u Vulinovom kabinetu, nego u Beloj kući., rekao je predsednik Srbrije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje da li Aleksandar Vulin može da ostane na mesto šefa BIA nakon sankcija koje su mu SAD uvele.

"Strašno je važno da se sprovede istraga, ali mislim da je to opšti član koji oni pišu. Nisu protiv Vulina uvedene sankcije zbog korupcije i kriminala, već zbog njegovog odnosa prema Rusiji", rekao je predednik Srbije.

Vučić je rekao da se ne meša u poslove velikih sila, dodajući da oni spremaju za Ukrajinu velike i divne stvari za kraj godine, posebno što se tiče EU.
"Uputio sam zvaničan zahteva za susret sa Stoltenbergom, očekujem da će se videti narednih dana nekoliko trikova nekih sa zapada, nekih pokušaja da se uhapse Srbi, a onda kažu da je deeskalacija kada povuku 25 specijalaca. Traže Lajbnicov dovoljan razlog da okrive Srbiju, jer svoje čudo moraju da sačuvaju", rekao je Vučić.

Upitao je kako sankcije protiv Vulina, a nema sankcija protiv Svečlje,

"Moju politiku neće da vode ni Amerikanci, ni Rusi, niti bilo ko drugi, moja politika mora da bude za srpski narod", istako je predsednik, dodajući da će više o tome govoriti sutra veče.

Podsećamo, Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije šefu srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA), bivšem ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD.

Kako tvrdi američko ministarstvo, Vulin je pod sankcijama SAD zbog njegove umešanosti u "transnacionalni organizovani kriminal, ilegalne operacije u vezi sa narkoticima i zloupotrebe javne funkcije".

Ukrajina više nije bitna za SAD, čeka ih glavni protivnik, evo šta će se desiti režimu u Kijevu

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA