Najnovije

KAKO PRAVE "ŽIVOTNI STANDARD" U EU: Afrikanci plaćaju krvlju - Melonijeva otkrila sve (VIDEO)

ITALIJA - Đorđa Meloni, premijerka Italije, gostujući u jednoj od tv emisija, otkrila je sve o tome kako Francuska, jedna od "moćnih" članica EU koja u očima mnogih važi za zemlju "kvalitetnog životnog standarda", zapravo stvara svoje bogatstvo, a reč je o brutalnom banditizmu, pljački, porobljavanju 14 afričkih zemalja, plasiranju lažnog novca i otimačini zlata i drugih prirodnih resursa.
Meloni (Foto: Skrinšot)

Meloni (Foto: Skrinšot)

Melonijeva kaže da u francuskim kolonijama, tačnije, 14 zemalja Afrike, još uvek vlasti nemaju pravo štampanja svog novca, nego dobijaju od Francuske tzv. “kolonijalne francuske franke”, skraćeno ime nosi CFA.

Ona je prikazala taj novac, ali i fotografiju izrabljivanja porobljene dece u Africi.

Melonijeva je govorila o izrabljivanju dece koja rade u rudnicima zlata poput onih u Burkina Faso.

Burkina Faso, jedna od najsiromašnijih zemalja, za štampanje ovog kolonijalističkog novca skraćeno zvanog “CFA”, mora da uplati na budžet Francuske 50% svega što izveze, kaže premijerka Italije.

Sve što ova porobljena deca iskopaju u Burkina Faso, praktično završava u trezorima Francuske, kaže italijanska političarka.

Melonijeva kaže da je očigledno da nije rešenje u tome da Afrikance naseljavamo po Evropi, već da Afriku oslobodimo od određenih Evropljana koji eksploatišu Afriku.

Podsećamo, cela zapadna civilizacija je izgrađena na kolonijalizmu, pljački tuđih resursa, otimačini i ugnjetavanju drugih naroda, a u tome su naravno prednjačili Evropljani poput Engleza, Francuza, Španaca, Belgijanaca i Holanđana.

U tome nisu stali ni prethodnih dva veka sve do najmodernijih vremena, pa tako i pored toga što je očigedno da EU članice kroz svoju NATO alijansu zavijaju u crno razne delove sveta, u zemljama Istočne Evrope, pa i u Srbiji, postoji dosta veliki broj ljudi koji zaista veruju da je reč o nekakvoj “radnoj disciplini” i “društvenom uređenju” zapadnih zemalja Evrope.

Vekovi svedoče da je reč o nečemu sasvim drugom, klasičnom banditizmu i ugnjetavanju “malih” od strane “velikih”. Primera radi, kada je zapadno sveštenstvo širilo “hrišćanstvo” po Africi, tamošnja domorodačka plemena su ih nazvali “beli demoni”, što najbolje govori kakav trag su ostavili, a jasno je da i danas rade isto, ali sudeći po nemirima koji su bili nedavno po Francuskoj, uskoro će im sve “izaći na nos”.

Pogledajte Melonijevu:

 

Pročitajte OVDE o eskalaciji sukoba na kupjanskom pravcu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA