Najnovije

DR ILIĆ OTKRIVA: NATO pre par dana iz Bugarske krenuo na Kosmet! (VIDEO)

Veliki pokret NATO trupa, koje su se iz Bugarske, preko Severne Makedonije uputile ka Kosovu i Metohiji, počeo je pre nekoliko dana. O tome saznajemo iz bugarskih medija, dok srpski i makedonski o tome ništa ne javljaju, izjavio je Dušan Ilić, doktor pravnih nauka sa Intituta za evropske studije, gostujući u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor.
Dušan Ilić (Foto: Jutjub)

Dušan Ilić (Foto: Jutjub)

Kako je rekao, Bugari iz Ćustendila koji su krenuli na Petrovdanski sabor koji se održava kod Bosilegrada u Srbiji, vraćani sa granice, jer im je objašnjeno da će zbog pokreta NATO trupa taj sabor biti otkazan.   

Ilić je rekao i da su Kastiljanci, koji su stvorili Španiju, svesni da im sleduje sudbina bivše Jugoslavije, a kako je naveo, oni su taj raspad uspeli da odlože prihvatanjem tekovina Zapada.

- Oni su pristali na to, međutim, pokrenuli su proces devolucije. Odnosno počeli su sa decentralizacijom Španije, pa se prešlo na regionalizaciju, međutim sada se već vidi da Španija klizi ili je već stigla na put federalizma. Španija je, po mišljenju dobrog dela domaćih i stranih ustavnih pravnika, već sada ili federacija po svemu, osim po imenu, ili kriptofederacija, a neki to označavaju kao polufederaciju – otkriva Ilić.

On je rekao da ruska elita, s druge strane nije svesna šta se dešava, kako nama, tako i njima, već su još uvek zaslepljeni sovjetskim doktrinama.

Ilić je naveo primer ruskog naučnika iz Moldavije koji se na međunarodnoj konferenciji u Beogradu založio za stvaranje jedinstvene moldavske nacije po uzoru na Francusku, odnosno da ostale narode, uključujući i Ruse, pretope u Moldavce.

- Osnovni zadatak Rusa od 1812. godine je bio da sačuvaju Moldaviju u slovenskom civilizacijskom korpusu i spreče rumunizaciju Moldavaca. Pošto to nisu uradili, jer su imali nesposobne elite, nakon svega vam dođe Rus iz Moldavije, koji je klasična ugnjetena nacionalna manjina, i vi kao pripadnik te manjine se zalažete za nekakvu apstraktnu građansku naciju – ukazao je Ilić.

On je govorio koliko zaista ima stanovnika na Kosovu i Metohiji, a koliko je od toga Albanaca, što je potvrđeno objektivnim procenama sa više strana na osnovu brojnih pokazatelja, i time pokazao da nema nikakve istine u tezi da bismo povraćajem Kosmeta pod pravni okvir Srbije imali „dva miliona Šiptara u Srbiji i 75 albanskih narodnih poslanika u Skupštini“.

On je izneo i podatke kako i zašto su Bugari lažirali svoj popis, ali i kako su Amerikanci bugarsku, nekad prorusko-prosrpsku opoziciju, preorijentisali da bude prorusko-antisrpska. Takođe je otkrio da je srpska crkva priznala makedonsku pod imenom „Makedonska pravsolavna crkva – Ohridska arhiepiskopija – Justinijana prima“, a ovo poslednje „Justinijana prima“ nam je prećutano, što je objasnio zašto i šta je cilj toga imena.

O svemu tome opširnije saznajte na kanalu Pravi odgovor.

 

Pogledajte OVDE ruski fosforni udar kod Bahmuta

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA