Najnovije

U južnodonjeckom i zaporoškom pravcu Ukrajinci izgubili preko 280 vojnika, 25 tenkova i 10 borbenih vozila

Oružane snage Ukrajine nastavile su sa neuspešnim pokušajima ofanzive u donjeckom, krasnolimanskom i južnodonjeckom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U donjeckom pravcu odbijeno je devet napada protivnika, uništeno je skladište municije. Ukrajinske snage izgubile preko 210 vojnika.

Oružane snage Rusije izvele su napade na aerodrome, komandna mesta i položaje ukrajinske vojske, pogone za sastavljanje i skladišta bespilotnih plovila i zapadnog oružja. Cilj napada visoko preciznim oružjem dugog dometa vazdušnog i morskog baziranja je postignut. Svi naznačeni objekti su uništeni.

Ukrajinska vojska je tokom neuspešne ofanzive kod Rabotina pretrpela velike gubitke i više nije preduzimala aktivna dejstva.

U krasnolimanskom pravcu odbijen je napad protivnika u pravcu mesta Červona Dibrova. Likvidirano je do 185 ukrajinskih vojnika.

U južnodonjeckom i zaporoškom pravcu ukrajinske snage su izgubile preko 280 vojnika, 25 tenkova, 10 borbenih vozila pešadije, jedan višecevni bacač raketa RM-70. U kupjanskom pravcu jurišni odredi puka „Zapadne“ grupe trupa zauzeli su povoljnije položaje.

Protivnik je izgubio preko 35 vojnika Odbijen je napad jurišnog odreda brigade marinaca u DNR. Likvidirano je do 16 ukrajinskih vojnika.

U krasnolimanskom pravcu ruski odredi su u području Sergejevke od 23. jula napredovali 12 kilometara duž fronta, a tri kilometra u dubinu odbrane protivnika.

U Hmeljnickoj oblasti uništena su skladišta avionskog goriva.

U Zaporoškoj oblasti uništeno je skladište goriva 47. mehanizovane ukrajinske brigade.

U hersonskom pravcu za dan je uništeno do 25 ukrajinskih vojnika i dve haubice D-30. Ruski sistemi PVO presreli su pet projektila „hajmars“ i oborili su 20 dronova, rekao je tokom brifinga Ministarstva odbrane general Igor Konašenkov.

PUTIN SPASIO AFRIKU OD GLADI: Gotovo je sa ukrajinskim žitom (VIDEO)

Izvor: Sputnik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA