Најновије

У јужнодоњецком и запорошком правцу Украјинци изгубили преко 280 војника, 25 тенкова и 10 борбених возила

Оружане снаге Украјине наставиле су са неуспешним покушајима офанзиве у доњецком, краснолиманском и јужнодоњецком правцу, саопштило је Министарство одбране Русије.

У доњецком правцу одбијено је девет напада противника, уништено је складиште муниције. Украјинске снаге изгубиле преко 210 војника.

Оружане снаге Русије извеле су нападе на аеродроме, командна места и положаје украјинске војске, погоне за састављање и складишта беспилотних пловила и западног оружја. Циљ напада високо прецизним оружјем дугог домета ваздушног и морског базирања је постигнут. Сви назначени објекти су уништени.

Украјинска војска је током неуспешне офанзиве код Работина претрпела велике губитке и више није предузимала активна дејства.

У краснолиманском правцу одбијен је напад противника у правцу места Червона Диброва. Ликвидирано је до 185 украјинских војника.

У јужнодоњецком и запорошком правцу украјинске снаге су изгубиле преко 280 војника, 25 тенкова, 10 борбених возила пешадије, један вишецевни бацач ракета РМ-70. У купјанском правцу јуришни одреди пука „Западне“ групе трупа заузели су повољније положаје.

Противник је изгубио преко 35 војника Одбијен је напад јуришног одреда бригаде маринаца у ДНР. Ликвидирано је до 16 украјинских војника.

У краснолиманском правцу руски одреди су у подручју Сергејевке од 23. јула напредовали 12 километара дуж фронта, а три километра у дубину одбране противника.

У Хмељницкој области уништена су складишта авионског горива.

У Запорошкој области уништено је складиште горива 47. механизоване украјинске бригаде.

У херсонском правцу за дан је уништено до 25 украјинских војника и две хаубице Д-30. Руски системи ПВО пресрели су пет пројектила „хајмарс“ и оборили су 20 дронова, рекао је током брифинга Министарства одбране генерал Игор Конашенков.

ПУТИН СПАСИО АФРИКУ ОД ГЛАДИ: Готово је са украјинским житом (ВИДЕО)

Извор: Спутник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА