Najnovije

MILIJARDE U KEŠU, PERIKE, PASOŠI I ORUŽJE: Šta je sve pronađeno kod Prigožina i šta će biti sa time? (FOTO/VIDEO)

Organi reda su pronašli perike, oružje, velike sume novca i pasoše u kući i kancelariji vođe privatne vojne kompanije (PVK) Vagner Jevgenija Prigožina, pišu RIA Novosti pozivajući se na prenos TV kanala Rusija 1.

Jevgenij Prigožin (Foto: printskrin)

Sudeći prema snimku, policija je prilikom pretresa pronašla lažne pasoše, zlatne poluge, perike i arsenal oružja. Takođe je javljeno da je Prigožinova kuća opremljena sopstvenim heliodromom, bazenom, saunom i teretanom.

Osim toga, u blizini hotela River Palace pronađen je i minibus Citroen sa šest milijardi rubalja u gotovini.

Vraćene dragocenosti

U sredu, 5. jula, izvor je rekao da je Prigožinu vraćen nagradni pištolj Glok koji je dobio od ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, kao i drugo oružje pronađeno tokom pretresa u Sankt Peterburgu. Vođa Vagnera je lično stigao da preuzme zaplenjene predmete iz odeljenja FSB u Sankt Peterburgu i Lenjingradskoj oblasti. NJemu su vraćena dva karabina Sajga, austrijski karabin Štajer Manliher, poluautomatska puška Arka i još nekoliko pušaka i pištolja. Pošto je primio oružje, Prigožin je otišao.

Sam Šojgu je, komentarišući Prigožinovu pobunu, pojasnio da su planovi propali zbog činjenice da je „pripadnici oružanih snaga pokazali lojalnost zakletvi i vojnoj dužnosti“. Prema njegovim rečima, događaji ni na koji način nisu uticali na tok specijalne vojne operacije (SVO).

Pored toga, Prigožin je 4. jula dobio nazad 10 milijardi rubalja, koje su kod njega pronađene tokom pretresa. Osnivač Vagnera nije bio prisutan u postupku transfera. Vozač je uzeo novac uz punomoćje. Na parkingu Prigožinovog hotela pronađena je gotovina u paketima i kutijama.

O novom nemačkom predlogu za Ukrajinu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA