Najnovije

POLICIJA U KIJEVO-PEČERSKOJ LAVRI, DOLAZI I VOJSKA: U šta se pretvaraju konaci manastira?

Konaci na teritoriji Kijevo-Pečerske lavre više neće primati hodočasnike, tamo će biti smeštena vojska Oružanih snaga Ukrajine, rekao je vršilac dužnosti direktora spomen-područja Maksim Ostapenko u intervjuu ukrajinskim TV kanalima.

Kijevo-pečerska lavra (Foto: UPC)

'’Delatnost konaka će biti potpuno obustavljena. Ovde treba da budu smešteni ljudi koji su na duhovnoj rehabilitaciji u Lavri – vojna lica, ranjenici, kapelani“, rekao je on.

Saopšteno je da komisija Ministarstva kulture Ukrajine nastavlja sa zapečaćenjem objekata manastira na teritoriji Lavre, u pratnji policije.

Juče je sud u Kijevu udovoljio zahtevima državnog spomen-područja prema Kijevsko-pečerskoj lavri da otkloni prepreke za korišćenje imovine. Kako su ukazali izvori RIA Novosti, nakon toga monasi iz kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve mogu biti iseljeni.

Kako je istakao predsednik Sinodalnog odeljenja Moskovske Patrijaršije za odnose između Crkve, društva i medija Vladimir Legojda, takav korak ima za cilj ne samo proterivanje monaha iz njihovih rodnih zidina, već i uništavanje UPC. .

Privredni sud Kijeva je u sredu odbacio i tužbu manastira državnom spomen-području da prizna raskid ugovora o zakupu nevažećim.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA