Najnovije

POTPUNI HAOS U KIJEVU - Crvene beretke kreću u žestok napad, narod se moli Bogu za spas (VIDEO)

To je još jedan korak u cilju konačnog i potpunog proterivanja monaha Kijevsko-pečerske lavre van zidina manastira koji su nekoliko decenija obnavljali, čuvali, gde su se molili, i koji je postao njihov dom, rekao je zvaničnik Ruske pravoslavne crkve.

U Kijevsko-pečerskoj lavri nalazi se veliki broj pripadnika policije koji ne dozvoljava nikom da uđe na teritoriju manastira, prenose „RIA Novosti“, pozivajući se na ukrajinske medije.

Sud u Kijevu doneo je juče odluku u korist Ministarstva kulture Ukrajine, a koja omogućava da se monasi isele iz Lavre.

Odluka suda u Kijevu, kojom se dozvoljava da monasi kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) budu iseljeni iz ćelija Kijevsko-pečerske lavre, najteže je nasilje nad savesti stotina hiljada vernika, saopštio je zamenik predsednika Sinodalnog odeljenja Moskovske Patrijaršije za odnose između Crkve, društva i medija Vahtang Kipšidze.

– Vidimo još jedan korak u cilju konačnog i potpunog proterivanja monaha Kijevsko-pečerske lavre van zidina manastira, koji su nekoliko decenija obnavljali, čuvali, gde su se molili, i koji je postao njihov dom – rekao je Kipšidže za „RIA Novosti“.

On je dodao da je to najteže nasilje protiv savesti stotina ljudi, "onih koji žive tamo, i stotina hiljada vernika".

Na snimcima koje je objavio Savez pravoslavnih novinara na svom Telegram kanalu vide se pripadnici Crvenih beretki koji blokiraju ulaze vernicima u objekte Lavre, a pojedini vernici su ostali u objektima, dok su spolja predstavnici organa vlasti pečatili vrata.

KREĆE RUSKA OSVETA - KLIČKO MOLI GRAĐANE KIJEVA: Lansiran Kinžal u pravcu kijevske oblasti

Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA