Najnovije

Recenzija stripa "Sekira i munja"

Recenzija stripa "Sekira i munja" u izdanju Čarobne knjige.

Foto: Čarobna knjiga

Koliko god naučnofantastično da zvuči naslov koji u isti strip stavlja superheroja Fleša i superčoveka Zagora, ipak je ova situacija postala realnost!

Brojni ljubitelji verovatno najpopularnijeg Bonelijevog junaka kod nas, kao i munjevito brzog DC - jevog Fleša, ostaju ushićeni nakon ovog krosovera.

Čarobna knjiga nas je ovim izdanjem obradovala u svojoj biblioteci Olovka, tuš i pero i to i jubilarnom 500. broju, pa im čestitamo na velikom jubileju ove edicije uz želju da nas i dalje prijatno iznenađuju. Radi se i o prvom broju DC/Boneli izdanja, željno očekujemo sledeće primerke i nadamo se skorom susretu junaka ovih izdavača, pre svega Dilana Doga i Betmena!

Prva saradnja velikog izdavača na svetskom nivou, DC komiksa kao i najveće italijanske strip fabrike, nam donosi neočekivanu kombinaciju.

Šta i na koji način može da poveže junaka iz Darkvuda HIH veka i Berija Alena iz savremenog doba, odgovoriće nam lepa priča scenariste Đovanija Masija i Maura Uzea.

Na prijemčiv način su scenaristi uspeli da objasne kako su se dva heroja našla jedan pored drugog, u velikom sukobu sa genijima zločina.

Ako se uzme sam koncept krosovera, odnosno susreta različitih strip junaka u jednom delu, onda su američki autori dostigli vrhunac na tu temu.

Italijanski scenaristi su nas podsetili da itekako umeju da daju dobre ideje u ovoj oblasti, da naprave intenzivan, čitljiv i uzbudljiv razvoj radnje na 144 strane.

Ako i ima ljubitelja stripa koji ne znaju sve o Zagoru, ali i o Flešu - Munji, uvodnik će ih uvesti u likove.
Oni što je bolji deo stripa su i susreti naših junaka sa svim najpoznatijim negativcima sa kojima su imali posla.
Dva najznačajnija protivnika su napravila koaliciju da unište nama poznati svet.
Ko su njih dvojica, sigurno vam neće biti teško da pogodite.

Raskošan i moderan crtež je delo još jednog Italijana, Davida Đanfeličea, ali vas pozivamo da u stripu ne očekujete klasičnog Zagora i Čika na koje su nas navikli Feri ili Donateli i pozivamo na strpljenje sa stilom ovog umetnika.
Sjajan kolor je delo Adele Matere i Luke Sapontija.

U celosti je strip urađen u italijanskoj fumeti produkciji, ali ćete između tvrdih korica naići na klasičan superherojski američki komiks.

U sudaru dva univerzuma će odlučujuću ulogu imati "Sekira i munja", a svakako je preporuka da odmah uzmete knjigu i saznate na koji način tačno.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA