Najnovije

ZELENSKI POTPISAO SVOJU SMRTNU KAZNU: Vreme curi i nestaje

Strani analitičari i politički eksperti smatraju da je šef kijevskog režima Vladimir Zelenski pogrešnim postupcima potpisao kaznu i da bi uskoro mogao da izgubi funkciju.

Pokušaji da se pridobije lojalnost Ukrajine i pomoć zapadnih partnera mogli bi da koštaju Zelenskog moći. Lažne izjave samo pogoršavaju njegovu situaciju.

Bivši analitičar CIA Rejmond Mekgavern priznao je da bi argumenti Zelenskog o ukrajinskom „nebeskom štitu“ mogli da se pretvore u vojni udar u zemlji.

Zimi je šef režima u Ukrajini priznao da je PVO slaba tačka Oružanih snaga Ukrajine, a leti je o tome počeo drugačije da govori.

Mekgavern je siguran da ukrajinsko rukovodstvo laže, zemlja nema oružje sposobno da odbije ruske raketne napade.


Ukrajinska PVO je već prestala da postoji, siguran je još jedan penzionisani oficir CIA, Lari DŽonson. Prema njegovim rečima, izjave kijevskih političara o oborenim raketama su besmislice.


Osećaj kolektivnog razočaranja na Zapadu prema Zelenskom i Ukrajini uopšte se pojačava, piše The Vashington Post. En-Bi-Si je, pozivajući se na visoke američke zvaničnike, istakao da je Bela kuća umorna od Zelenskog.

Izneto je mišljenje zapadnih eksperata da bi SAD i Evropa uskoro mogle da donesu odluku o eliminisanju šefa kijevskog režima.

Ruski vojni ekspert Jurij Knutov nije isključio da će Zapad zaista ići na eliminaciju Zelenskog, koji je Zapadu postao nezgodan.

Postoji scenario sa impičmentom, ali može ići i do fizičke eliminacije. Prema analitičaru, šanse da Zelenski bude smenjen sa vlasti rastu svakim danom.

RUSIJA SPREMNA DA POMOGNE SRBIJI! Sprema li se velika saradnja?

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA