Najnovije

RAZMENA VATRE U LEPOSAVIĆU: Optužuju Srbe za krijumčarenje

Pripadnici Kosovske policije još jednom pokušavaju da Srbe sa Severa Kosova optuže za krijumčarenje robe i sukobe, a poslednji takav naum dogodio se sinoć oko 22 sata kod Jošanice u opštini Leposavić.

Pištolj (Foto: Pixabay)

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, kazao je da je došlo do razmene vatre između osobe osumnjičene za krijumčarenje robe i pripadnika Kosovske policije, kao i da povređenih u pucnjavi nije bilo.

"Tom prilikom lakše telesne povrede zadobio je službenik nakon što ga je nepoznata osoba udarila automobilom. On se nije zaustavio, udario je jednog policajca, a tada je došlo i do razmene vatre", rekao je Eljšani za Kossev.

Pripadnici policije sumnjaju da je vozilo ušlo na sever Kosova alternativnim putevima iz centralne Srbije, te da se u njemu nalazila krijumčarena roba.

Kosovska policija za sada nema informacije o osumnjičenom jer se, kako tvrdi Eljšani, vozač u međuvremenu udaljio, pa potom napustio vozilo i pobegao.

Policija je vozilo zaplenila.

Eljšani ujedno nije imao saznanja o tome da li je i šta pronađeno u automobilu.

Podsetimo, pre nedelju dana na Severu Kosova, tj. kod Čečeva, na teritoriji opštine Zubin Potok, takođe se dogodila pucnjava kada su policajci pokušali da zaustave grupu osoba osumnjičenu za krijumčarenje.

Tada je uhapšeno pet osoba, četiri srpske nacionalnosti i jedan Albanac, dok je jedan od osumnjičenih pobegao sa lica mesta.

U međuvremenu, redove Kosovske policije napustilo je desetak državljana Srbije.

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA