Najnovije

DIREKTNO JAVLJANJE IZ NIGERA! Strani vojnici krenuli da pakuju kofere

Situaciju u Nigeru se može uporediti sa događajima u Ukrajini 2014. godine, izjavio je u intervjuu Sputnjiku Ibrahim Namaiva, član nigerskog Pokreta za razvoj građanske odgovornosti.

Po njegovom mišljenju, „u očima Zapada nemaju svi narodi istu vrednost, ne uživaju sve zemlje isto poštovanje. Zapad različito gleda na poštovanje međunarodnih vrednosti, sve zavisi od toga da li je reč o afričkoj ili evropskoj državi.

„Dokaz za to je 2014. godina. Svi smo videli da Francuska i druge zapadne zemlje nisu preduzele mere protiv Ukrajine koje sada preduzimaju protiv Nigera. Danas najoštrije osuđuju državni udar u Nigeru, kao što su ranije osuđivali u Maliju i Burkini Faso.

I jasno vidimo da je reč o dvostrukim standardima. Vidite kako zapadne zemlje nastavljaju da pružaju pomoć Ukrajini kako bi se, kako kažu, borila protiv ove ili one pretnje", istakao je Namaiva.

Aktivista se založio za brzo povlačenje strane vojske sa teritorije zemlje, gde se nalaze velike zapadne baze.
„Vreme je da svi strani vojnici spakuju svoje kofere i napuste teritoriju Nigera kako bi narod Nigera zaista mogao da pronađe način da se zemlja spasi i uzme našu sudbinu u svoje ruke", zaključio je on.

ILON MASK SPASIO RUSE I RUSKI BROD! Zalužni zapenio od besa zbog...

Pobunjenici u Nigeru su 26. jula objavili da smenjuju Muhameda Bazuma sa mesta predsednika zemlje, zatvaranju granica, uvođenje policijskog časa, suspenziju ustava i zabranu političkog delovanja partija. Oni su 28. jula saopštili da je šef države postao general Abduraman Tijani.

Tokom puča on je predvodio predsedničku gardu, čije su jedinice pritvorile i nastavljaju da drže Bazuma. U Bazumovom kabinetu prvo su tvrdili da vojska nije podržala pobunjenike, ali je kasnije komanda Oružanih snaga izjavila o svojoj solidarnosti sa njima.

ŠTA SE TO SPREMA U SAUDIJSKOJ ARABIJI? Zelenskog puštaju niz vodu, poručuje američki špijun

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA