Najnovije

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Rusi zapalili ceo front, rade paralelno avijacija i artiljerija (VIDEO)

Ruska vojska uništava neprijateljske ciljeve duž cele linije fronta, rade avijacija i artiljerija.

Vazduhoplovstvo Južne grupacije snaga izvršilo je raketne i bombaške napade na neprijateljske ciljeve na pravcu Lisičansk, Soledar-Artemovsk, Aleksandro-Kalinovsk, Avdejevka i Mariinsk, rekao je Vadim Astafjev, šef pres centra Jug grupacije.

Posade aviona Su-34 pogodile su tačke privremenog razmeštaja neprijateljske 81. motorizovane brigade u rejonu ​Serebrjanke i Belogorovke, 3. odvojene jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine zapadno od Kleščejevke, 22. odvojene mehanizovana brigada u Predtečenu i 24. odvojena mehanizovana brigada u Novgorodskom.

Artiljerijske jedinice su uništile neprijateljske minobacače kalibra 120 mm u rejonima N. Serebrjanka, Nevelskaja, kao i samohodne haubice „Bagrem“, Krab, M777 i „Karanfil“ u Seversku, Tihonovki, Aleksandro-Kalinovu, Krasnogorovki.

Zauzvrat, šef pres-centra grupe Vostok Oleg Čehov rekao je da je ruska vojska koristila bombardere, jurišne avione i helikoptere za udar na položaje Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Zaporožja.

„Bombarderska, jurišna i vojna avijacija grupe nanela je vatrenu štetu punktovima privremenog razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine, nakupinama ljudstva i tehnike u oblastima Prijutnoje, Novodanilovka, Žerebjanok.

Izvršeni su napadi na jedinice Oružanih snaga Ukrajine koje se pregrupisavaju u rejonu Rabotina. Proračuni TOS "Solntsepek" pogodio je ljudstvo neprijatelja.

Helikopteri vojne avijacije i bespilotna letelica Lancet eliminisali su tenkove i borbena vozila pešadije (IBM) Oružanih snaga Ukrajine. Artiljerija je uništila skladište municije severno od Temirovke.

Takođe, na pravcu južno-Donjeck, napredne jedinice Vostok trupa su odbile neprijateljski napad zapadno od Staromjorskog.

Udarne bespilotne letelice uništile su samohodne topove „Krab“ u rejonu Vremovke i tegljenu haubicu „Hjacint“ severozapadno od Novodonjecka.

Pogođen je komunikacioni centar ukrajinske vojske u Novomihajlovki, likvidirani su kamion sa ukrajinskim militantima u rejonu Novomihajlovke, minobacačka posada ukrajinske vojske istočno od državne farme Oktjabr i skladište municije južno od Zolotaja Niva.

Ruski udar u ranu zoru, avijacija zasipa front, luka u Odesu u plamenu, uzbuna u celoj Ukrajini

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA