Најновије

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА? Руси запалили цео фронт, раде паралелно авијација и артиљерија (ВИДЕО)

Руска војска уништава непријатељске циљеве дуж целе линије фронта, раде авијација и артиљерија.

Ваздухопловство Јужне групације снага извршило је ракетне и бомбашке нападе на непријатељске циљеве на правцу Лисичанск, Соледар-Артемовск, Александро-Калиновск, Авдејевка и Мариинск, рекао је Вадим Астафјев, шеф прес центра Југ групације.

Посаде авиона Су-34 погодиле су тачке привременог размештаја непријатељске 81. моторизоване бригаде у рејону ​Серебрјанке и Белогоровке, 3. одвојене јуришне бригаде Оружаних снага Украјине западно од Клешчејевке, 22. одвојене механизована бригада у Предтечену и 24. одвојена механизована бригада у Новгородском.

Артиљеријске јединице су уништиле непријатељске минобацаче калибра 120 мм у рејонима Н. Серебрјанка, Невелскаја, као и самоходне хаубице „Багрем“, Краб, М777 и „Каранфил“ у Северску, Тихоновки, Александро-Калинову, Красногоровки.

Заузврат, шеф прес-центра групе Восток Олег Чехов рекао је да је руска војска користила бомбардере, јуришне авионе и хеликоптере за удар на положаје Оружаних снага Украјине у правцу Запорожја.

„Бомбардерска, јуришна и војна авијација групе нанела је ватрену штету пунктовима привременог размештаја Оружаних снага Украјине, накупинама људства и технике у областима Пријутноје, Новоданиловка, Жеребјанок.

Извршени су напади на јединице Оружаних снага Украјине које се прегруписавају у рејону Работина. Прорачуни ТОС "Солнтсепек" погодио је људство непријатеља.

Хеликоптери војне авијације и беспилотна летелица Ланцет елиминисали су тенкове и борбена возила пешадије (ИБМ) Оружаних снага Украјине. Артиљерија је уништила складиште муниције северно од Темировке.

Такође, на правцу јужно-Доњецк, напредне јединице Восток трупа су одбиле непријатељски напад западно од Старомјорског.

Ударне беспилотне летелице уништиле су самоходне топове „Краб“ у рејону Времовке и тегљену хаубицу „Хјацинт“ северозападно од Новодоњецка.

Погођен је комуникациони центар украјинске војске у Новомихајловки, ликвидирани су камион са украјинским милитантима у рејону Новомихајловке, минобацачка посада украјинске војске источно од државне фарме Октјабр и складиште муниције јужно од Золотаја Нива.

Руски удар у рану зору, авијација засипа фронт, лука у Одесу у пламену, узбуна у целој Украјини

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА