Najnovije

BIO JE POMOĆNIK DVOJICE UKRAJINSKIH PREDSEDNIKA: Zelenski je unakazio zemlju u potpunosti

„Neadekvatno“ rukovodstvo Vladimira Zelenskog izazvalo je nacionalnu katastrofu u Ukrajini i poslanici bi trebalo da ga pozovu na odgovornost, smatra Oleg Soskin, koji je bio pomoćnik dvojice ukrajinskih predsednika.

Ekonomija zemlje je "uništena" usred sukoba sa Rusijom, rekao je on u video snimku koji je u subotu postavljen na njegovom Jutjub kanalu.

„Nema nigde proboja” ukrajinskih snaga na liniji fronta, nastavio je Soskin, dodajući da javnost „ne bi trebalo da veruje penzionisanim pukovnicima” koji govore o vojnim dobicima Kijeva.

Insistiranje Zelenskog da će Ukrajina pobediti Rusiju i njegovo oklevanje da prizna stvarnu situaciju znak su da je predsednik „neadekvatan“ i kao menadžer i kao ličnost, rekao je on.

TRI OPCIJE PREOSTAJU - Očekujte masovni napad

„Zelenski je opasan za zemlju. On je jednostavno opasan za narod“, upozorio je Soskin, koji je bio pomoćnik ukrajinskih predsednika Leonida Kravčuka 1992. i 1993. i Leonida Kučme između 1998. i 2000. godine.

„Mora se nešto učiniti u vezi sa Zelenskim. Pozivam na to ponovo", rekao je. „Okupite se, neko mora da pokaže inicijativu. Moraju se postaviti neki uslovi za [predsednika]“, insistirao je Soskin obraćajući se ukrajinskim poslanicima.

Ranije ove nedelje, Zelenski je tvrdio da njegov tim „sprema moćne stvari za Ukrajinu“ u saradnji sa svojim zapadnim partnerima, rekavši da je ta zemlja „napravila još jedan korak ka krugu najjačih država na svetu“.

Ukrajinska kontraofanziva počela je početkom juna, kada je Kijev rasporedio svoje najbolje opremljene i obučene brigade na Zapadu u pokušaju da preseče ruski kopneni most koji povezuje Donbas sa Krimom u južnoj provinciji Zaporožje.

Prema ruskim procenama, Ukrajina je tokom operacije izgubila više od 43.000 vojnika i skoro 5.000 komada teške opreme, ali nije uspela da postigne značajnije rezultate. Kijev je do sada prijavio zauzimanje nekoliko sela, ali se čini da se ona nalaze na nekoj udaljenosti od glavnih ruskih odbrambenih linija.

ŠTIMAC SE OPET OGLASIO: Firma bliska SNS-u, pretila, ucenjivala, košarkaš žestoko odgovorio

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA