Najnovije

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD NA MOSKVU: Oborena dva drona

Sistemi PVO uništili su dva drona koja su letela ka Možajskom i Himkinskom okrugu Moskovske oblasti, a treći je poražen sistemima za elektronsko ratovanje, srušio se i pao u naselju Moskva Siti, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Ruski PVO sistemi sprečili su sinoć pokušaj kijevskog režima da uz pomoć tri drona izvede teroristički napad u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Uništena su dva drona koja su letela ka Možajskom i Himkinskom okrugu Moskovske oblasti, a treći je pogođen sistemima za elektronsko ratovanje, srušio se i pao u naselju Moskva Siti, dodaje MO.

Nije bilo žrtava, navodi se u saopštenju.

Dopisnik "RIA Novosti" koji se javio sa mesta gde je pao treći dron, javlja da su na zgradi u koju je dron udario prilikom pada i na zgradi preko puta u biznis centru Moskva Siti oštećeni prozori.

Prema njegovim informacijama, na mestu gde je razbijeno staklo na višespratnici vidljivi su tragovi požara ili eksplozije. A u stambenoj zgradi na Krasnogvardijskom prolazu vide se razbijeni prozori na nivou trećeg sprata.

Na licu mesta je policija, oprema Ministarstva za vanredne situacije (MČS), policijska i tehnička vozila, situacija je mirna, kaže izvor.

Predstavnik specijalnih službi je za "RIA Novosti" rekao da su delovi uništenog drona oštetili i privatni dom i deo nenaseljene zgrade na periferiji Moskve u Himkinskom okrugu.

Srušen je krov jedne privatne kuće na površini od oko 40 kvadratnih metara, a tu je i polomljeno staklo. U oštećenoj zgradi koja se nalazi u istoj ulici nalaze se samo lokali. Povređenih nije bilo, rekao je predstavnik Hitne pomoći.

Ovakvi incidenti su postali učestali, a rusko Ministarstvo odbrane ih tumači kao pokušaj terorističkog napada u režiji Kijeva.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.

AMERIKANCI PRIZNALI! Raštrkana ukrajinska armija pravi strašne greške na frontu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA