Најновије

СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА МОСКВУ: Оборена два дрона

Системи ПВО уништили су два дрона која су летела ка Можајском и Химкинском округу Московске области, а трећи је поражен системима за електронско ратовање, срушио се и пао у насељу Москва Сити, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Руски ПВО системи спречили су синоћ покушај кијевског режима да уз помоћ три дрона изведе терористички напад у Москви, саопштило је Министарство одбране Русије.

Уништена су два дрона која су летела ка Можајском и Химкинском округу Московске области, а трећи је погођен системима за електронско ратовање, срушио се и пао у насељу Москва Сити, додаје МО.

Није било жртава, наводи се у саопштењу.

Дописник "РИА Новости" који се јавио са места где је пао трећи дрон, јавља да су на згради у коју је дрон ударио приликом пада и на згради преко пута у бизнис центру Москва Сити оштећени прозори.

Према његовим информацијама, на месту где је разбијено стакло на вишеспратници видљиви су трагови пожара или експлозије. А у стамбеној згради на Красногвардијском пролазу виде се разбијени прозори на нивоу трећег спрата.

На лицу места је полиција, опрема Министарства за ванредне ситуације (МЧС), полицијска и техничка возила, ситуација је мирна, каже извор.

Представник специјалних служби је за "РИА Новости" рекао да су делови уништеног дрона оштетили и приватни дом и део ненасељене зграде на периферији Москве у Химкинском округу.

Срушен је кров једне приватне куће на површини од око 40 квадратних метара, а ту је и поломљено стакло. У оштећеној згради која се налази у истој улици налазе се само локали. Повређених није било, рекао је представник Хитне помоћи.

Овакви инциденти су постали учестали, а руско Министарство одбране их тумачи као покушај терористичког напада у режији Кијева.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

АМЕРИКАНЦИ ПРИЗНАЛИ! Раштркана украјинска армија прави страшне грешке на фронту

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА