Najnovije

PA OVO JE NAJSTRAŠNIJE: Profesorka kojoj su đaci izmakli stolicu tehnološki višak

Profesorku engleskog jezika iz Tehničke škole u ​​Trsteniku, čiji su ugled kao profesora i čoveka u novembru prošle godine narušila tri učenika kada su je maltretirali i okliznuli joj stolicu, sada država dodatno ponižava smanjenjem ove samohrane majke. fond časova, čime joj je umanjila zaradu za 32.000 dinara, a našla se i na spisku za tehnološki višak!

Time su autoritarci samo pokazali ono što, nažalost, znamo više od decenije i na čemu se zasniva ovaj sistem – da žrtvu treba dodatno ponižavati, a nasilnika uzdizati u nebo. Jer u Srbiji sve funkcioniše po tom modelu, što si veći siledžija (u bilo kojoj oblasti) – bolje ćeš!

To potvrđuje i činjenica da su nasilnici koji su maltretirali učiteljicu i koji su na društvenim mrežama postavili snimak kako joj odguruju stolicu i time je dodatno ponižavali, u administraciji kažnjeni smanjenom ocenom i podvrgnuti povećanom vaspitnom rad!

Sistem i vlast smatraju da im je ovo dovoljna kazna. Možda jeste, a možda i nije – vreme će pokazati. I to vrlo brzo.

A na šta ukazuje poniženje, narušavanje ugleda i dostojanstva trsteničkog profesora drugim zlostavljanim licima, pre svega ženama – bilo na poslu ili u porodici? Ćuti i trpi, jer sistem neće učiniti ništa da te zaštiti, da ti da novu nadu, priliku da nastaviš i da se oporaviš. To će vas samo dodatno kazniti. Neće vam dati posao da biste dostojanstveno živeli, hranili i školovali svoju decu. Ne nasilnik, već će država i sistem dati sve od sebe da vam oduzmu i ono malo što imate, da vas dovedu na ivicu egzistencije. Ovo će vas učiniti pogodnom metom za neke druge zlostavljače. I to bez imalo stida, stida onih institucija koje uveliko vode žene.

I one žene koje, za razliku od onih koje su se obratile sistemu i zatražile pomoć zbog psihičkog, fizičkog, verbalnog, radnog ili porodičnog maltretiranja, imaju članske karte koje ih štite od svega. Pa i sa posla. Imati člansku kartu, bar u Srbiji, obrnuto je proporcionalno moralu i humanosti neophodnim da se zaista pomogne zlostavljanima.

Svega toga u Srbiji odavno nema jer državni aparat radi po sistemu – kad neko padne, ne daj mu ruku da ustane, nego ga udari nogom u glavu i obori u nesvest.

VAGNER I PUTIN! Ovo je procedura za dalje postojanje ove elitne jedinice

Izvor: Direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA