Najnovije

VRTLOZI U CRNOJ GORI: Spajiću otkazuju podršku

Mandatar i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, za sada, za formiranje nove vlade ima podršku 42 poslanika, iako se on nadao da će dostići brojku od barem 44, jer je Ujedinjena Crna Gora juče zvanično potvrdila da neće podržati njegov predlog.
Spajić (Foto: Skrinšot)

Spajić (Foto: Skrinšot)

Prethodno je i drugi koalicioni partner PES-a, Alternativa Crna Gora, saopštio da ne može podržati vladu kojoj bi, kako su kazali, ključni konstituent bila Bošnjačka stranka (BS).

Spajić je u subotu veče nakon sjednice Glavnog odbora rekao da za novu vladu očekuje podršku 44 poslanika. To je, kako je precizirao, ona većina koja ga je podržala za mandatara - Demokrate, Socijalistička narodna partija, BS, Hrvatska građanska inicijativa, Ujedinjena Crna Gora, CIVIS, PES i albanske partije, uključujući i Demokratsku uniju Albanaca koja je bila na listi Demokrtske partije socijalista.

“Idemo s tom većinom u kreiranje vlade i ispunjavanje svih programa o kojima smo pričali u predizbornoj kampanji. Mi ne bježimo od obećanja, želimo da što prije ispunimo ta obećanja i mislimo da je pravo vrijeme da se krene pričati o rezultatima, a ne o nekim trivijalnim stvarima koje vidimo u pojedinim medijima ovih dana”, rekao je Spajić novinarima nakon sjednice.

Pročitajte OVDE zašto Lari DŽonson misli da Ukrajine više neće biti

Izvor: Vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA