Najnovije

NOVI DETALJI! Misterija poslednjeg ispraćaja Jevgenija Prigožina

Lider privatne vojne „Vagner grupe”, Jevgenij Prigožin, sahranjen je juče na groblju u Sankt Peterburgu, u prisustvu porodice i najbližih prijatelja, prenele su RIA Novosti pozivajući se na neimenovani izvor blizak Prigožinu.

Prema želji porodice, sahrana je održana u njihovom prisustvu i prisustvu Prigožinovih najbližih prijatelja, naveo je taj izvor. Iz Prigožinove pres-službe rekli su da svi koji žele da se oproste od vođe „Vagnera” treba da odu na Porohovsko groblje u Sankt Peterburgu.

Tokom čitavog jučerašnjeg dana vlada je misterija oko Prigožinove sahrane jer su vreme i mesto držani u strogoj tajnosti. Jake policijske snage obezbeđivale su nekoliko grobalja u Sankt Peterburgu, a na kapijama su bili detektori metala. Izveštači su mogli samo da pretpostave da je među trojicom pripadnika „Vagnera”, koji su juče pokopani najverovatnije i šezdesetosmogodišnji Prigožin.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Vladimir Putin ne planira da prisustvuje sahrani Prigožina. On je dodao da Kremlj nema konkretne informacije o sahrani. „Na kraju krajeva, odluku o ovom pitanju donose rođaci i prijatelji. Ovde ne možemo ništa da kažemo bez njih”, objasnio je portparol Kremlja obraćajući se novinarima.

Sanktpeterburška novinska agencija „Fontanka” i neki drugi mediji preneli su da bi Prigožin mogao da bude pokopan na gradskom groblju Serafimovsko, koje je korišćeno za sahrane visokih vojnih zvaničnika. Jaki policijski kordoni okružili su ovo groblje na kome su sahranjeni i Putinovi roditelji.

SAD KREĆE HAOS: Rusiju napali iz Estonije ili Letonije

Sve je očigledno urađeno tako da se zametne trag i prikrije Prigožinova sahrana. Pored njega, juče je sahranjen i jedan od njegovih zamenika Valerij Čekalov, dok se ime trećeg pokopanog nije spominjalo, ali se pretpostavlja da je reč o Dmitriju Utkinu, jednom od Prigožinovih zamenika.

Rojters je preneo da su sahrani Čekalova osim porodice prisustvovale i desetine ljudi, među kojima su oni prepoznali „vagnerovce” i da je on sahranjen na groblju Severnoje. Snimak Rojtersa prikazuje da je sahranjen po pravoslavnim običajima i da je prisustvovao i sveštenik. „Neki, uključujući žene i decu sa naočarima za sunce, prišli su da poljube njegov kovčeg. Neidentifikovani ožalošćeni na sahrani naredili su Rojtersovom videografu i fotografu da zaustave snimanje”, prenela je britanska agencija.

POGLEDAJTE: Snimak napada na ruski aerodrom sa teritorije Estonije…

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA