Најновије

НОВИ ДЕТАЉИ! Мистерија последњег испраћаја Јевгенија Пригожина

Лидер приватне војне „Вагнер групе”, Јевгениј Пригожин, сахрањен је јуче на гробљу у Санкт Петербургу, у присуству породице и најближих пријатеља, пренеле су РИА Новости позивајући се на неименовани извор близак Пригожину.

Према жељи породице, сахрана је одржана у њиховом присуству и присуству Пригожинових најближих пријатеља, навео је тај извор. Из Пригожинове прес-службе рекли су да сви који желе да се опросте од вође „Вагнера” треба да оду на Пороховско гробље у Санкт Петербургу.

Током читавог јучерашњег дана влада је мистерија око Пригожинове сахране јер су време и место држани у строгој тајности. Јаке полицијске снаге обезбеђивале су неколико гробаља у Санкт Петербургу, а на капијама су били детектори метала. Извештачи су могли само да претпоставе да је међу тројицом припадника „Вагнера”, који су јуче покопани највероватније и шездесетосмогодишњи Пригожин.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да Владимир Путин не планира да присуствује сахрани Пригожина. Он је додао да Кремљ нема конкретне информације о сахрани. „На крају крајева, одлуку о овом питању доносе рођаци и пријатељи. Овде не можемо ништа да кажемо без њих”, објаснио је портпарол Кремља обраћајући се новинарима.

Санктпетербуршка новинска агенција „Фонтанка” и неки други медији пренели су да би Пригожин могао да буде покопан на градском гробљу Серафимовско, које је коришћено за сахране високих војних званичника. Јаки полицијски кордони окружили су ово гробље на коме су сахрањени и Путинови родитељи.

САД КРЕЋЕ ХАОС: Русију напали из Естоније или Летоније

Све је очигледно урађено тако да се заметне траг и прикрије Пригожинова сахрана. Поред њега, јуче је сахрањен и један од његових заменика Валериј Чекалов, док се име трећег покопаног није спомињало, али се претпоставља да је реч о Дмитрију Уткину, једном од Пригожинових заменика.

Ројтерс је пренео да су сахрани Чекалова осим породице присуствовале и десетине људи, међу којима су они препознали „вагнеровце” и да је он сахрањен на гробљу Северноје. Снимак Ројтерса приказује да је сахрањен по православним обичајима и да је присуствовао и свештеник. „Неки, укључујући жене и децу са наочарима за сунце, пришли су да пољубе његов ковчег. Неидентификовани ожалошћени на сахрани наредили су Ројтерсовом видеографу и фотографу да зауставе снимање”, пренела је британска агенција.

ПОГЛЕДАЈТЕ: Снимак напада на руски аеродром са територије Естоније…

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА