Najnovije

Miša Vacić i zvanično postaje glavni borac protiv fašizma u Srbiji

Predsednk Srpske desnice Miša Vacić i zvanično postaje glavni borac protiv fašizma u Srbiji, a nakon njegovih poslednjih poteza liberalni mediji i aktivisti dobro će razmisliti pre nego što ponovo nekog u Srbiji neosnovano optuže da je fašista. Naime, Vacić koga godinama prozapadni mediji optužuju za fašizam podneo je niz tužbi protiv novinara i pripadnika NVO koji su iznosili takve optužbe protiv njega i već je prva presuda u njegovu korist donesena.

 Neka suđenja su u toku, a mnogi koji su ga olako optuživali za fašizam sada na sve načine izbegavaju da se pojave pred sudom.

Vacić kaže da je i ranijih godina reagovao na svaku laž da je fašista ali da njegovi demantiji nisu objavljivani, a krivične prijave su držane u fiokama jer su oni koji su ga vređali i klevetali uživali zaštitu stranih amasada. Međutim, Vacić je na preporuku advokata umesto krivičnih prijava počeo da ,sve koji objave da je "fašista" ili kakvu drugu neosnovanu kvalifikaciju, tuži parnično, a prva presuda doneta je u martu ove godine,

"Nisam fašista, niti sam ikada to bio. Izrazito sam antifašistički nastrojen kao i većina Srba koja zna šta je naš narod doživeo u Drugom svetskom ratu. Vaspitan sam kao antifašista, a deda je bio učesnik rata i borio se protiv Nemaca. Redovni sam učesnik antifašističkih skupova poput "Besmrtnog puka", ali to nije smetalo medijima poput "Nove S", "N1" i "Danasa" kao i NVO aktivistima koje se finansiraju iz istih centara kao ti mediji da me redovno vređaju i klevetaju da sam fašista. Svako ko tako nešto izjavi ili napiše sada će se suočiti sa mojom tužbom - kaže Vacić.

On objašnjava da tužbe ne podnosi samo zbog sebe već iz zbog čitavog društva.

- Srbi nisu fašisti niti su ikada bili. Imali smo dva antifašistička pokreta, prve slobodne gradove i teritorije u porobljenoj Evropi i zato smo teško stradali od fašista. Fašizam ne može da se zapati u našem naorodu ali to ne smeta prozapadnim medijima da svake nedelje pišu i govore o navodom fašizmu među Srbima. Te priče onda prenose regionalni i zapadni mediji tako da cela Evropa čita o "fašistima u Srbiji" što dodatno narušava sliku o našem narodu koji je decenijama izložen negativnoj propagandi. Zato sam rešio da oslobodim Srbiju od fašizma jednom za svagda tj. da naučim liberale da ne mogu da kleveću naš narod bez posledica - kaže Vacić.

Prva presuda u Vacićevu korist doneta je protiv novinara "Nove S" Vojislava Milovančevića i kompanije "Unajted medija digital". Oni moraju Vaciću da isplate 50.000 dinara, plus 94.700 za troškove postupka. Isti postupak je vođen i protiv Veselina Simonovića tadašnjeg urednika, ali je on preminuo tokom postupka. Presuda je prvostepena, ali Vacić je optimista da će biti potvrđena.

Vacić kaže da trenutno vodi 15 postupaka, a da će pokretati nove za svaki novi članak.

"Nažalost, većina ljudi koje sam tužio ne smeju da se pojave na sudu i stanu iza svojih reči o meni. Pokušavaju da odlažu postupke u nedogled pravdajući svoje izostanke. Među, njima je i poslanik Marinika Tepić koja se nije pojavila na prvom ročištu po tužbi koju sam protiv nje podneo.

Eto koliko vredi njihova reč kad ne smeju da stanu iza nje - kaže Vacić dodajući da se nada da će nakon što se okončaju svi postupci koje vodi fašizam biti iskorenjen i iz srpskih medija”, kaže Vacić.

LOMILO BEOGRAD - GRAD VEĆI OD ORAHA: Leteli crepovi, ograde, drveće (FOTO+VIDEO) 

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA