Najnovije

NAPREDNJACI IZVIŽDANI JAKO: Narodno nezadovoljstvo se širi nikada jače (VIDEO)

U naraštajućem znaku nezadovoljstva i graždanske angažovanosti, širom Srbije se pridružuje trend protivnika vlasti koji, putem simboličnih gestova, izražavaju svoje mišljenje o radu naprednjačkih funkcionera.

Usred proslave ovog značajnog datuma za nišku zajednicu, građani su se obratili neobičnim načinom. Pošto je predsednica opštine obratila pažnju na značaj dana, zvuci salvama zvižduka i pozivi „Uaaa“ iseljavali su iz mase, ostavljajući jasnu poruku. Jelena Milošević, predsednica niškog odbora Saveza za Srbiju i članica narodne poslaničke grupe "Pravac Evropa" u Narodnoj skupštini, podelila je događaj na Tviteru. Tim postupkom, građani su nesumnjivo istakli svoje nezadovoljstvo prema aktuelnoj političkoj situaciji.

STROGO POVERLJIVA AKCIJA U EPS: Žestoko drma Srbiju

Ovaj incident pridružuje se nalazima iz nedeljnih protesta pod nazivom „Srbija protiv nasilja“, koji se odvijaju širom Srbije. Građani Niša se takođe prisajedinjuju ovim skupovima, gde često koriste zvižduke kao način izražavanja nezadovoljstva. Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovska, ranije je već bila meta sličnih simboličnih akcija, dokazujući da je ovaj vid protesta postao sredstvo kojim građani iznose svoje stavove prema političkim predstavnicima.

Ovakvi incidenti sugerišu na duboku nezadovoljenost i potrebu građana da se izražavaju i deluju kada su u pitanju odluke i rad političke elite. Gestovi kao što su zvižduci i pozivi „Uaaa“ postaju jasni izrazi njihovih stavova, istovremeno podsećajući na važnost slobode izražavanja i učešća u demokratskom procesu.

POLJSKA SE SPREMA DA OKUPIRA UKRAJINU: Kreće konačna raspodela

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA