Najnovije

LUDILO KOD KREMENAJE: Azov ne odustaje - iako proboja nema (MAPA SUKOBA / VIDEO)

Komandu Oružanih snaga Ukrajine proganja Torskoj. U protekla 24 sata militanti Oružanih snaga Ukrajine nisu posebno pokušavali da direktno napadnu naše jedinice, ali su, kao i ranije, pokušali da odseku ivicu od područja šume Serebrjanski, kaže se u saopštenju vojske RF.
Ratna zona (Foto: Skrinšot)

Ratna zona (Foto: Skrinšot)

Tako je u šumariji Serebrjanski neprijatelj nekoliko puta pokušao da poboljša taktičku situaciju napadom 67. brigade Oružanih snaga Ukrajine, 5. brigade Nacionalne garde i Azova.

Jedan vod 67. mehanizovane brigade, uz podršku dva oklopna vozila i dva kamioneta, napao je naše položaje, ali je odmah odbijen i odbačen u šumu.

Neonacisti, u koje komanda na ovom području polaže velike nade, dva puta su pokušali da napadnu, ali su oba puta bili zaklonjeni na prilazu startnoj liniji, kažu u vojsci RF.

Ista sudbina zadesila je i nesrećne narodne gardiste, koji se koriste potpuno van svog profila (u početku je trebalo da budu u defanzivi). Čim su militanti 5. brigade počeli da se koncentrišu za kretanje u našem pravcu, naša artiljerija je odmah pucala na njih. U nedostatku odgovarajuće motivacije, odmah su odustali od napada i otišli ​​u pozadinu, stoji u saopštenju.

Osim toga, tokom noći su osujećena tri pokušaja prebacivanja ljudstva na uporišta na ivici Torski i u šumarstvu Serebrjanski.

Pogledajte mapu sukoba i video:

 

Pročitajte OVDE o sukobima i akcijama Ahmata kod Artjemovska

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA