Најновије

ЛУДИЛО КОД КРЕМЕНАЈЕ: Азов не одустаје - иако пробоја нема (МАПА СУКОБА / ВИДЕО)

Команду Оружаних снага Украјине прогања Торској. У протекла 24 сата милитанти Оружаних снага Украјине нису посебно покушавали да директно нападну наше јединице, али су, као и раније, покушали да одсеку ивицу од подручја шуме Серебрјански, каже се у саопштењу војске РФ.
Ратна зона (Фото: Скриншот)

Ратна зона (Фото: Скриншот)

Тако је у шумарији Серебрјански непријатељ неколико пута покушао да побољша тактичку ситуацију нападом 67. бригаде Оружаних снага Украјине, 5. бригаде Националне гарде и Азова.

Један вод 67. механизоване бригаде, уз подршку два оклопна возила и два камионета, напао је наше положаје, али је одмах одбијен и одбачен у шуму.

Неонацисти, у које команда на овом подручју полаже велике наде, два пута су покушали да нападну, али су оба пута били заклоњени на прилазу стартној линији, кажу у војсци РФ.

Иста судбина задесила је и несрећне народне гардисте, који се користе потпуно ван свог профила (у почетку је требало да буду у дефанзиви). Чим су милитанти 5. бригаде почели да се концентришу за кретање у нашем правцу, наша артиљерија је одмах пуцала на њих. У недостатку одговарајуће мотивације, одмах су одустали од напада и отишли ​​у позадину, стоји у саопштењу.

Осим тога, током ноћи су осујећена три покушаја пребацивања људства на упоришта на ивици Торски и у шумарству Серебрјански.

Погледајте мапу сукоба и видео:

 

Прочитајте ОВДЕ о сукобима и акцијама Ахмата код Артјемовска

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА