Najnovije

SRBI JOŠ SAMO MALO: Rusija ima poruku za Kosmet, rešićemo vam problem

Problem KiM može biti rešen i to će se dogoditi - ne sutra, već za neko vreme ali uz vraćanje pitanja u okvire Rezolucije 1244 i uzimanje pre svega u obzir interesa Beograda. Naš ministar je o tome govorio i šire, i biće to u novim geopolitičkim uslovima.

Ekskluzivno za Sputnjik to poručuje ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko, jedini ruski ambasador u Evropi koji je u zemlji koja nije uvela sankcije njegovoj državi.

— Ovde je situacija zaista povoljnija, komfornija, naravno, dobronamerna kao što je bila i ranije. Poznajem zemlju, osećam zemlju i Srbe, makar tako mi se čini. Naravno da to treba razvijati i razvija se.

Ali, ipak, reći ću ne samo u svoje ime, ono što je dragoceno je to što nismo osetili nikakvu razliku u odnosu Srba pre i posle 24. februara 2022. godine - kako su se odnosili tako se i danas odnose prema Rusiji i zaista se orijentišu na svoje gledište, na svoje misli i osećanja. Na njih ne deluje rusofobna zapadna propaganda.

To svakako stvara sve uslove za rad, to je najvažnije, a kao posledica toga što je sasvim prirodno dolazi i pozicija rukovodstva koje se pre svega principijelno ne priključuje antiruskim sankcijama i mi nastavljamo da sarađujemo u okviru i obimu koji je u ovom trenutku moguć.

Reći ću tako jer bi svakako bilo još više rezultata i više tih mogućnosti ali na žalost nas dele zemlje koje se pridržavaju antiruskih sankcija i to je stvorilo prepreke, posebno u početku, i probleme koje mi uspešno rešavamo.

POSLATI U SMRT: Zar ih je ovako NATO obučio (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA